Endüstri Mühendisliği Mezunlar Söyleşisi
31 Ekim 2018, Çarşamba - 16:37
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 15:08

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Endüstri Mühendisliği Bölümü tarafından bölüm akademisyenleri ve öğrencilerinin katılımı ile Mezunlar Söyleşisi gerçekleştirildi.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte sırasıyla; British American Tobacco'dan Mehmet Tekelioğlu, Gelal Socks Industry'den Ayşe Simge Tavukçu, Silverline’dan Mehmet Fuat Özyılmaz ile Man Otomotiv’den Osman Sercan Topdemir söz aldı.

İş hayatında kazandıkları tecrübeleri öğrencilere aktaran konuk konuşmacılar; özellikle öğrencilik dönemindeki zamanın iyi değerlendirilmesi, birbirinden farklı etkinliklerde bulunup sosyal yaşamın zenginleştirilmesi, geleceğe dönük kariyer planlamalarının yapılarak bu yönde gayret gösterilmesi hususlarında öğrencilere telkin ve tavsiyelerde bulundular.

Mesleklerinde yaşadıkları sıkıntı ve zorluklardan da bahseden OMÜ mezunu konuklar, sektörde aranan özelliklerden eğitim hayatında yaşadıkları hayıflanmalara kadar hayata dair birçok olgu üzerinden paylaşımlarda bulundular. Mezunların sunumlarının ardından söyleşi, soru-cevap bölümüyle devam etti.

Söyleşinin ardından Endüstri Mühendisliği öğrencileri, mezunlar adına Üniversite bünyesindeki hatıra ormanına birer fidan katkısında bulundular. Öğrenciler aynı zamanda iş hayatında OMÜ’nün en büyük referanslarından olan konuk mezunlara, masalarını süsleyecek ve gördükçe onları anımsamalarını sağlayacak ve topluluk logolarını barındıran birer isimlik hediye ettiler.