Tarih Bölümü Öğrencilerinden Hattuşa ve Alacahöyük Gezisi
31 Ekim 2018, Çarşamba - 16:34
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 15:10

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencileri, Çorum ilinde bulunan Hattuşa’ya ve Alacahöyük’e gezi düzenledi.

Gezide, "tarihî saha araştırmaları" dersi kapsamında yaklaşık 50 öğrenci, Dr. Öğr. Üyesi Okay Pekşen gözetiminde ders uygulaması yaptı.

Öğrenciler teorik bilgilerini arazide uyguladı

Öğrenciler, medeniyetler beşiği olarak adlandırılan Anadolu’nun tarihinde önemli siyasal oluşumlardan biri olan Hititlerin başkenti Hattuşa’ya yapılan bilimsel araştırma gezisi ile teorik açıdan edindikleri bilgileri arazide uyguladı. Sahadaki öğrenciler ayrıca; bir medeniyetin ve kentin oluşturulması açısından coğrafi şartların taşımış olduğu önem, bu medeniyetin en alt ve en üst dönemleri arasındaki gelişim seyri ve dönemin inanç sistemi hakkında değerlendirmelerde bulundular. Hattuşa’da yapılan incelemelerin ardından Hititler için dinî açıdan önem taşıyan Alacahöyük’te de ders uygulaması gerçekleştirildi.

Gezi sonunda öğrenciler; tarihsel açıdan büyük önemi olan yerleri tarihçi bakış açısı ile nasıl değerlendirmeleri gerektiği konusunda fikir edindi.