Terme MYO Dış Ticaret Bölümü SASBAŞ’ı Gezdi
19 Ekim 2018, Cuma - 09:46
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 14:23

Terme Meslek Yüksekokulu (MYO) Dış Ticaret Bölümü, Samsun Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.Ş.'ye (SASBAŞ) teknik gezi düzenledi.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi bu tür saha gezilerinin önemine işaret ederek "Dış Ticaret Ön Lisans Programı, ihracat ve ithalata dayalı bankacılık, taşımacılık ve gümrük gibi ticaretle ilgili iş kollarında çalışacak nitelikli ara insan gücü yetiştirmeyi amaçlamakta. Bu bağlamda öğrencilerimizin sektör ve firmaları yerinde görmeleri ve bilgilerini uygulamalı olarak ortaya koymalarını oldukça önemsiyoruz. Bu tür teknik gezileri tekrarlayacağız ve uygulamalı eğitime ağırlık vereceğiz. Gezi programında Terme MYO Dış Ticaret Bölümümüz öğrencilerini ağırlayan SASBAŞ yöneticilerine teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Dış Ticaret Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Şahin Değirmenci koordinesinde gerçekleşen teknik gezi programında; 1. ve 2. sınıf öğrencileri ve bölüm hocaları, Samsun Serbest Bölgesi'nde bulunan şirket yöneticilerinden dış ticaret ve yapılan faaliyetler hakkında detaylı bilgiler aldılar. Öğrenciler de merak ettikleri konuları uzmanlardan öğrenme fırsatı yakaladılar.