Kampüste Şenlik Var 2. Açık Hava Sinema Festivali Sona Erdi
15 Ekim 2018, Pazartesi - 13:05
Güncelleme: 20 Şubat 2020, Perşembe - 20:43

Kampüste Şenlik Var 2. Açık Hava Sinema Festivali sona erdi. Binlerce öğrencinin katılım sağladığı festivalde birinci gün "Küçük Esnaf", ikinci gün "Görümce", üçüncü gün ise "Aile Arasında" filmleri gösterimde yer aldı. Festivalde filmlerin yanı sıra gün boyunca 18 topluluk stantlarda etkinlikler gerçekleştirirken filmlerden önce sahne gösterileri de büyük ilgi gördü. Ayrıca amatör rock konserleri, tiyatrolar, halk oyunları ve dans gösterileri de festivale renk kattı.

Şenliğe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı ve Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz yaptığı konuşmada "Şenlikler her zaman güzeldir ama dersler başladı. Derslerimizi aksatmayalım. Bu festivalde emeği geçen Atakum Belediyesine, Gençlik Topluluğu ile emek veren diğer 18 öğrenci topluluğumuza teşekkür ederim." dedi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ise "Bugün burada çok güzel bir ortam var. Gençler bizim geleceğimiz. Dersler başladı ama öğrencilerimiz tam yoğunlaşmadan bir stres atsın, yeni başlayan öğrencilerle kaynaşsın diye bu şenliği gerçekleştirdik. Rektör Yardımcımızın dediği gibi şenlikten sonra derslerimizi aksatmayacağız. Belediyenin Gençlik Masası aracılığı ile her zaman sizlerin yanınızdayız." şeklinde konuştu.

Gençlik Topluluğu Başkanı Ertan Atasayar da şimdiye dek yaptıkları çalışmalar ve söz konusu festivale dair şöyle konuştu: "Topluluk tarihimiz, hep ilkler ve hep başarılar ile dolu. Üniversitemizde gerçekleştirilmeyen etkinlikleri yapmaya çalışıyoruz. Geçmişte medya ödülleri, gençlik, kültür ve sanat festivalleri, iletişim zirveleri, ücretsiz geziler ve sanatçı etkinliklerine kadar birçok ilke imza attık. Bu etkinliklerin hepsi Üniversitemizde ilk defa bizim topluluğumuz gayretiyle gerçekleşti. 18 topluluğu da şenliğimize dâhil ettik. Bu konuda en büyük destekçimiz Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'ya, Rektörümüz Prof. Dr. Sait Bilgiç Hocamıza, Atakum Belediyesi Kültür Müdürü Kadir Yalnız ve ekibine, Üniversitemizin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına şahsım, topluluğum ve buradaki bütün topluluklar adına teşekkür ederim."