Gençlik Alanında Yerel ve Uluslararası Fırsatlar Etkinliğine Yoğun İlgi
10 Ekim 2018, Çarşamba - 16:30
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 14:31

Yabancı Diller Yüksek Okulu Danışmanlık ve Gençlik Çalışmaları Ofisi (ÖDGO), "Gençlik için Yerel, Uluslararası ve Erasmus+ Alanında Fırsatlar" konulu bir bilgilendirme etkinliği gerçekleştirdi.

YDYO bölümü öğrencileriyle birlikte bütün üniversite öğrencileri, akademisyen ve idari çalışanlarının da davetli olduğu etkinlik büyük ilgi gördü. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, YDYO hazırlık öğrencilerinin yanı sıra Mühendislik, Eğitim, Veteriner Fakülteleri başta olmak üzere farklı fakültelerden katılanlar oldu.

Yerel veya Erasmus+ Gençlik faaliyetlerinde gençler ve gençlik alanında çalışanlar için var olan projelere dâhil olmak veya kendi projesini gerçekleştirmek isteyen herkes için kaçırılmayacak fırsatların tanıtıldığı etkinlikte, engelliler için görevlendirilmiş OMÜ öğrencilerinden kurulu gönüllü bir ekip hizmet verdi. Bundan sonra ofis olarak yapacakları bütün etkinliklerde erişilebilirlik konusuna özel önem vereceklerini belirten ÖDGO Koordinatörü Nazan Şimşek, amaçlarının engelli öğrencilerin bütün sosyal, kültürel ve bilimsel etkinliklere katılımlarını teşvik etmek ve Üniversitede “sosyal içermeci” bir yaklaşımın gelişmesine katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Etkinlik sonrası katılımcıların sorularını da yanıtlayan Şimşek, ofisin hâlihazırda sürdürdüğü ve planladığı projeler hakkında bilgi verdi.

Etkinlikte öğrencilerin ve personelin, yeni akademik yıla dair proje ve etkinlik önerilerini alan ÖDGO Ofisi, önümüzdeki süreçte kampüste Proje Döngüsü Eğitimleri vermeye hazırlanıyor.