PUAMER’den Bağımlılık ile Mücadele
09 Ekim 2018, Salı - 08:42
Güncelleme: 20 Şubat 2020, Perşembe - 22:02

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin çeşitli fakültelerinde görev yapan akademisyenler, yoğun olarak gençler arasında artan bağımlılık ile mücadele edebilmek için, Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (PUAMER) bünyesinde bir araya geldi.

Teknoloji, tütün ve madde bağımlılığı konularında yapılabileceklerin ele alındığı PUAMER’deki toplantıda bir araya gelen öğretim üyeleri, kişileri bağımlılıktan kurtarabilmek ve bağımlılığı azaltabilmek için karşılıklı fikir ve görüş alışverişinde bulundular.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulanan PUAMER Müdürü Prof. Dr. Bozkurt Koç “Bağımlılıkla mücadele konusundaki çalışmalarımızı hız kesmeden devam ettiriyoruz. Amacımız bağımlılığı önlemeye yönelik çözüm önerileri sunabilmek ve bunları hayata geçirebilmek. Akademisyenlerimiz konuyla ilgili önemli görüş ve önerilerde bulundu. Bu konudaki çalışmalarımız önümüzdeki günlerde de devam edecek." diye konuştu.

PUAMER’deki toplantıya; Rektör Danışmanı Prof. Dr. Murat Terzi, PUAMER Müdürü Prof. Dr. Bozkurt Koç, Prof. Dr. Ahmet Rifat Şahin, Prof. Dr. Hüseyin Peker, Prof. Dr. İlknur Aydın Avcı, Prof. Dr. Seher Balcı Çelik, Doç. Dr. Hatice Kumcağız, Doç. Dr. Murat Kurt, Dr. Öğr. Üyesi Serap Güleç, Dr. Öğr. Üyesi Oya Sevcan Orak, Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Yasin Gümüş, Öğr. Gör. Dr. Figen Çavuşoğlu ve Öğr. Gör. Dr. Kemal Özcan katıldı.

Teknoloji, tütün ve madde bağımlılığıyla mücadelede alınabilecek önlemlerin tartışıldığını ve bağımlılık konusunda farkındalık yaratacak etkinliklerin de planlandığını belirten Rektör Danışmanı Prof. Dr. Murat Terzi, gelecek günlerde akademisyenler, resmî kurum ve sivil toplum örgütlerinden paydaşların katılımlarıyla bu konudaki toplantıların devam edeceğini belirtti.