2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Gerçekleştirildi
03 Ekim 2018, Çarşamba - 22:59
Güncelleme: 20 Şubat 2020, Perşembe - 22:03

2018 - 2019 Akademik Yılı Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da teşrifleriyle Yükseköğretim Kurulu (YÖK) himayesinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, yükseköğretim tarihinin ilk akademi ödülleri olan "YÖK Üstün Başarı Ödülleri" ikinci kez sahiplerini buldu.

"2018 - 2019 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni"ne tüm üniversite rektörlerinin yanı sıra ilgili Bakanlar, ilgili kurum başkanları, büyükelçiler, devlet protokolünden birçok kişi ile üniversiteleri temsilen belli sayıda akademisyen ve öğrenciler olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu tarafından yapılan müzik dinletisiyle başlayan törende YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan birer konuşma gerçekleştirdi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesini Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç başkanlığındaki heyetin temsil ettiği törenle ilgili tüm ayrıntılar ve konuşmalar için TIKLAYINIZ