OMÜ ile Somali Imam Al-Shafi’i Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü
02 Ekim 2018, Salı - 09:04
Güncelleme: 20 Şubat 2020, Perşembe - 22:08

Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Somali Imam Al-Shafi’i Üniversitesi arasında, eğitimsel iş birliği protokolü imzalandı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlük makamında imzalanan iş birliği protokolü; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ile Somali milletvekili ve Din İşleri Bakanı Sheikh Nur Mohammed arasında imzalandı.

Eğitim iş birliklerini kapsayan protokol gereği iki üniversite arasında anlaşmalar yapılabilecek.

Protokol anlaşmasına ayrıca; Imam Al-Shafi’i Üniversitesi kurucusu Abdülkadir Mualllim Noor, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran, Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Prof. Dr. Vedat Ceyhan ve Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı katıldı.

Protokolde Bakan Mohammed, iki üniversite arasındaki karşılıklı ilişki ve diyaloğu geliştirip, ortak bilimsel çalışmalar yapmak istediklerini dile getirerek Rektör Bilgiç’e konukseverliği için şükranlarını sundu.