Uluslararası Buluş Fuarından Ödülle Dönen Akademisyenler Rektör Bilgiç’in Elinden Ödüllerini Aldılar
01 Ekim 2018, Pazartesi - 19:00
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 11:19

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (OMÜ-TTO) katılımıyla 3. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'ndan [3rd Istanbul International Inventions Fair (ISIF’18)] 5 ayrı ödül alarak dönme başarısı gösteren OMÜ’lü akademisyenler, Rektör Sait Bilgiç’in elinden madalyalarını ve katılım sertifikalarını aldılar.

Rektörlük makamında ödüllü akademisyenleri konuk eden ve onlara teker teker ödül ve madalyalarını veren Rektör Bilgiç, altın madalyayı Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ertuğrul Can’a; gümüş madalyayı sırasıyla Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Ömer Andaç, Prof. Dr. Müberra Andaç, Mühendislik Fakültesi Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Engiz Burgaz ve araştırma görevlileri Ayşe Erciyes ile Caner Kendirlioğlu’na takdim etti.

Bronz madalyayı ise Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Abdülkadir Bakay, Dr. Üzeyir Kalkan ve Dr. Altan Tandoğan aldı. Aynı zamanda ISIF’18’e katılan diğer akademisyenler de katılım sertifikalarını Rektör Bilgiç’in elinden aldılar.

Türk Patent Enstitüsü tarafından İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Kültür Merkezi’nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda, OMÜ-TTO en çok ödül alan kuruluşlar arasında yer aldı. 30’dan fazla ülkeden 237 farklı kurumun katıldığı ISIF’18’e, OMÜ bu başarısıyla damga vurmuş oldu.