Ziraat Fakültesi 4. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarında
27 Eylül 2018, Perşembe - 09:15
Güncelleme: 20 Şubat 2020, Perşembe - 22:11

Samsun 4. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, yapılan törenle açıldı. Fuarın açılışında konuşan TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü Nail Kırmacı ile Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Soğuk fuarın; Samsun, Karadeniz ve Türkiye açısından olumlu sonuçları olacağını belirtti.

Fuarda Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi de stant açtı. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy ve ekibi kamuoyuna  Fakültede yapılan araştırmalar, çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler verdi.

Vali Kaymak “Fuarlar sektöre ivme katıyor”

Fuarların ilgili olduğu sektörlere ivme kazandırdığını belirten Samsun Valisi Osman Kaymak “Samsun, eski özelliği olan fuar kenti kimliğini gittikçe geri kazanıyor. Bu fuarlar, sektörlerine büyük ivme kazandırıyor. Bulunduğumuz coğrafya büyük tarım alanlarına sahip. Samsun tarım potansiyeli çok yüksek şehirlerden biri. Bu potansiyel çok daha iyi bir şekilde kullanılabilirdi. Samsun’da bugüne kadar çok güzel şeyler yapılmış, bununla birlikte biz de var olan şeylerin üstüne daha iyi olarak ne koyabiliriz diye çalışıyoruz. Samsun eskiden göç veren bir ildi, artık göç alan bir oldu. Göç almak Samsun’un eğitim, sağlık, spor gibi alanlarda ileride olmasından kaynaklanıyor. Bu fuarın, Samsun ve ülkemiz tarımı açısından olumlu yansımalarının olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve her geçen yıl artan bir ilgi ile karşılaşan TÜYAP Samsun 4. Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’nın açılış gününde Samsun'da yetişen ürünlerin ve yine ilçelere özgü lezzetlerin tanıtılıp ikram edildiği stantları Samsun Valisi Osman Kaymak, Milletvekili Fuat Köktaş, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ziyaret etti.

Çarşamba Ovası Tarımına Bir Bakış

Fuarda yanı sıra, oturum başkanlığını OMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy'un yaptığı "Çarşamba Ovası Tarımına Bir Bakış" adlı konferans verildi. Konferansta; "Çarşamba Özelinde Kaba Yem Üretimi Sorununa Alternatif Çözüm Yaklaşımı: Kaba Yem Borsaları", "Çarşamba Ovası'nda Tarla Tarımı", "Çarşamba Ovası'nda Sulama ve Drenaj" ve "Çarşamba Ovası'nda Meyvecilik" alt başlıklarıyla sunumlar yer alırken, konuşmacılar; OMÜ Ziraat Fakültesinden Zootekni Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Vaiz Garipoğlu, Tarla Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İsmail Sezer, Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hakan Arslan ile Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Bahçe Bitkileri Bölümünden Dr. İdris Macit'ten oluştu.

Konferansın ardından Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, konferans konuşmacılarına katılımları ve verdikleri değerli bilgiler için şükranlarını sunarak plaket takdim etti.

Protokol üyeleri, açılışın ardından stantları gezerek ürünler hakkında bilgiler aldı. Fuar, 30 Eylül’e kadar açık kalacak.