Öğrenci Konseyi Aşure İkramıyla Öğrencileri Buluşturdu
24 Eylül 2018, Pazartesi - 17:13
Güncelleme: 20 Şubat 2020, Perşembe - 22:13

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğrenci Konseyi; Muharrem ayı dolayısıyla öğrencilere aşure ikramında bulundu.

Atakum Belediyesinin desteğiyle düzenlenen ve Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ile Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın katıldığı organizasyon, OMÜ Yaşam Merkezi’nde gerçekleşti.

Muharrem ayının bereketi ve bütünleştiriciliğini temsil eden aşure, öğrenciler tarafından ilgi görürken ikram için kurulan standa gelen öğrencilere Rektör Bilgiç ve Belediye Başkanı Taşçı bizzat aşure ikram etti.

Rektör Bilgiç, aşurenin Muharrem ayının ruhuyla örtüştüğünü belirtip, bu günlerde buluşarak geleceğimizi, kardeşliğimizi, birlik ve dirliğimizi teminat altına aldığımızı dile getirdi. Rektör Bilgiç ayrıca, Muharrem ayının ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı da Muharrem ayının hem farklı özelliklerimizi birleştirmesi hem de fikriyatta toplumu buluşturması bakımından büyük önem arz ettiğini vurgulayarak öğrencilere yeni eğitim-öğretim yılında başarılar diledi.

Rektör Bilgiç aşure ikramı öncesi Yaşam Merkezi’ni gezerek öğrencilerin masalarına konuk oldu. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Rektör Bilgiç onların taleplerini de dinleyerek OMÜ olarak verimli ve başarılarla dolu bir yıl olması dileğini iletti.