Rektör Bilgiç’ten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Nezaket Ziyareti
17 Eylül 2018, Pazartesi - 17:37
Güncelleme: 20 Şubat 2020, Perşembe - 22:20

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Ankara’da Bakanlık makamında gerçekleşen ziyarette, Bakan Dr. Fahrettin Koca’yı yeni görevinden ötürü tebrik eden Rektör Bilgiç, kendisine çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diledi. Ziyarette Rektör Bilgiç ayrıca, OMÜ’nün değişim ve dönüşümü, akademik girişim ile başarıları, uluslararası konumu ve prestiji hakkında Bakan Koca’ya bilgi verdi.

Bakan Dr. Fahrettin Koca da OMÜ’nün son dönemlerdeki gelişimini memnuniyetle takip ettiklerini belirterek gerek bölgede gerekse de Türkiye’de öncü üniversitelerinden biri olduğuna işaret etti.

Görüşmede yanı sıra, nitelikli ve sürdürülebilir yükseköğrenim için birlikte faaliyetler yürütülmesi, OMÜ’nün bilgi ve birikiminden yararlanılması hususlarında karşılıklı niyetler beyan edilirken, kurumlar arası iş birliği ve sinerjinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi adına fikir alışverişinde bulunuldu.

Ziyaret sonunda Rektör Bilgiç, Bakan Koca’ya ziyaret anısı olarak hediye takdiminde bulundu. Rektör Bilgiç Bakanlık ziyaretinde ayrıca Sağlık Bakanı Yardımcıları Prof. Dr. Muhammet Güven ve Dr. Şuayip Birinci ile de bir araya geldi. Bakan Yardımcıları’nı kutlayan Rektör Bilgiç, yeni görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.