OMÜ Kayıtlarında Sona Doğru
05 Eylül 2018, Çarşamba - 15:28
Güncelleme: 20 Şubat 2020, Perşembe - 22:27

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) 2018-2019 eğitim-öğretim yılı kesin kayıtlarının sonuna yaklaşıldı. 3 Eylül Pazartesi günü başlayan kayıtların büyük bir bölümü tamamlandı. İlk üç günde 8 bine yakın yeni OMÜ öğrencisi, kesin kaydını yaptırdı. E-kayıtlar 5 Eylül Çarşamba (Bugün) kapanırken OMÜ Kayıt Merkezi'nde 7 Eylül Cuma mesai sonuna kadar kayıtlar alınmaya devam edilecek.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), yeni öğrencilerini Öğrenci Yaşam Merkezi’nde kurulan kayıt ve bilgilendirme masalarında karşılıyor. Samsun Üniversitesinin ilk öğrencileri de OMÜ Kayıt Merkezi’nde kesin kayıtlarını tamamlayabiliyor.

Şehir dışından gelen öğrenciler havaalanında ve otogarda OMÜ Öğrenci Konseyi tarafından karşılanarak Kayıt Merkezi’ne servislerle yönlendiriliyor.

Bu yıl OMÜ'ye açılan öğrenci kontenjanı 9 bin 713 kişi oldu. Ayrıca 541 öğrenci de dikey geçiş yerleştirmeleri ile OMÜ’ye kayıt yaptırma hakkı kazandı. 508 öğrenci kontenjanı bulunan Samsun Üniversitesine15 de dikey geçiş yerleştirmeleri ile öğrenci gelecek.

Kayıt yaptıracak öğrencilerin, kısıtlı bir sürenin kaldığını da göz önüne alarak OMÜ web sitesinde yayınlanan “Kesin Kayıt Kılavuzları”nı mutlaka incelemeleri ve kayıtlar sırasında burada belirtilen şartlara göre hareket etmeleri önem arz ediyor.