TÜBİTAK 1001 Programında Son Tarih 21 Eylül
17 Ağustos 2018, Cuma - 15:27
Güncelleme: 17 Ağustos 2018, Cuma - 16:26

TÜBİTAK 1001 programında son tarih 21 Eylül 2018

TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında yapılan değişikliklerle birlikte programa başvuru için son tarih 21 Eylül olarak belirledi.

TÜBİTAK’ın 1001 programı kapsamında yaptığı değişiklikler:

• Programın destek üst limiti %100 oranında artırılarak, 360 bin TL’den 720 bin TL’ye yükseltildi.

• Proje kapsamında görevlendirilen, herhangi bir yerde ücret karşılığı çalışmayan bursiyerlere sağlanan destek miktarları; Lisans Öğrencisi için 750 TL, Yüksek Lisans öğrencisi için 3.000 TL, Doktora Öğrencisi için 3.500 TL ve Doktora Sonrası Araştırmacı için 4.500 TL olarak belirlendi. BİDEB bursiyeri olunması hâlinde bu rakamlara ayrıca; Yüksek Lisans öğrencisi için 500 TL, Doktora Öğrencisi için 1.000 TL, Doktora Sonrası Araştırmacı için ise 1.500 TL ilave edilmesine karar verildi.

• Projelerin 6’lı puanlama sistemine göre değerlendirilmesi kararlaştırıldı ve 6’lı puanlama sistemi kullanılarak reddedilen 1001 projelerinden geliştirilebilir düzeyde puan alanlarla bir sonraki dönemi beklemeden bir kereye mahsus olmak üzere yeniden hızlı bir şekilde başvuru yapılabilme olanağı sağlandı.

• ARDEB tarafından yürütülmekte olan programlara; proje yürütücüsü olarak hiç başvurmamış ya da başvurmuş ancak projesi bilimsel değerlendirme alınmadan iade edilmiş olan araştırmacılara, 1001 programına başvuruda bulunmaları ve projelerinin bilimsel değerlendirmeye alınması hâlinde, bir defaya mahsus olmak üzere panel puanına ek olarak ekstra puan verilmesi uygun görüldü.

• İlgili programın “Başvuru ve Bilimsel Değerlendirme Formları” güncellendi ve 2018 yılı 2. döneminde Proje Başvuru Sistemi üzerinden çevrim içi (on-line) olarak yapılacak başvurular için son tarih 21/09/2018; e-imza ile başvuru yapılmaması hâlinde basılı kopya belgelerin Kurumumuza gönderilme tarihi ise 05/10/2018 olarak belirlendi.

TÜBİTAK 1001 Programı sürecinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (OMÜ-TTO) olarak;

• Projelendirme Desteği

• Proje Yazımı ve Kontrolü (3. göz olarak değerlendirme)

• Bütçe Planlama

• İş Planı Oluşturulması ve Kontrolü

• Destek Mekanizmaları ile İletişim Kurulması konularında yardımcı olmaya hazır olduğumuzu bildirmek isteriz.