OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavları Başladı
13 Ağustos 2018, Pazartesi - 16:09
Güncelleme: 13 Ağustos 2018, Pazartesi - 16:15

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavları’na başvuran 2 bin 882 aday, bugün Fakültenin spor salonlarında yapılan sınavlarda ter döktü. Geçen yıl 600 öğrencinin girdiği yetenek sınavı bu seneki rekor başvuruyla izdiham yarattı.

355 kişi OMÜ'lü olacak

Toplamda Fakültenin 6 bölümüne alınacak 355 öğrencinin arasına girmek için kıyasıya yarışan adaylar parkur sınavlarında gösterdikleri performanslarla göz doldurdu. Özel yetenek sınavlarını yerinde izleyen Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yalçın Taşmektepligil “Geçen yıl 600 adayın başvurduğu yetenek sınavına bu sene 2 bin 882 aday başvurdu. İnşallah yetenek sınavı sonrası 355 adayı OMÜ’nün öğrencisi yapacağız. Bu adaylardan 25’i de millî sporcu olacak. Üniversitemizin ve Fakültemizin köklü geçmişi; bize pek çok farklı ilden başvuru yapılmasını sağlıyor. İyi bir sistem ve kadroya sahip olmamız da tercih edilmemizdeki ana sebeplerden biri. Biz de bu tercihin karşılığını en iyi ve doğru biçimde vermeye çalışıyoruz. Sınav sonuçlarını bir iki gün içinde açıklamış olacağız.” dedi.

OMÜ’nün youtube kanalında da canlı olarak yayınlanan sınavlar 2 gün boyunca devam edecek.