Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi OMÜ'de Öğrencilerle Bir Araya Geldi
23 Temmuz 2018, Pazartesi - 17:44
Güncelleme: 23 Temmuz 2018, Pazartesi - 18:24

Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev, Samsun'da 19 Temmuz tarihinde go-kart aracının lastiklerine saçının dolanması sonucu yaralanan vatandaşı Nurcemal Annalıyeva’nın sağlık durumunu öğrenmek için Samsun'a geldi.

Büyükelçi Amanlıyev, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğrencisi Nurcemal Annalıyeva'yı, tedavi gördüğü OMÜ Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Bölümündeki odasında ziyaret etti. Büyükelçi ayrıca, kazazede öğrencinin sağlık durumu hakkında Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Sancak'tan bilgi aldı.

Hasta ziyaretinde Türkmenistan Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev'e; Samsun Valisi Osman Kaymak, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, Başhekim Prof. Dr. Recep Sancak ve idareciler eşlik etti.

Ziyaretin ardından Türkmenistan Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev, Üçüncü Kâtip Guvanç Yazmammedov ve OMÜ Uzaktan Eğitim Müdürü (UZEM) Prof. Dr. İzzet Akça ile beraber Senato Toplantı Odası’nda, OMÜ'de okuyan Türkmenistan uyruklu öğrencilerle de bir araya geldi.

Büyükelçi Amanlıyev, Türkmenistanlı üniversite öğrencisi Nurcemal Annalıyeva’nın geçirdiği kaza sonrasında tedavisiyle yakından ilgilenen Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Sancak’a teşekkür etti. Amanlıyev, Türkmenistanlı öğrencilerle sohbet etti, onların isteklerini dinledi.

“Bilmelisiniz ki Türkiye’yle biz ayrı değiliz, bir vatanın evlatlarıyız”

Büyükelçi Amanlıye öğrencilere seslenerek “OMÜ’deki öğrenciliğinizi iyi değerlendirin, çok çalışın, ailelerinize ve vatanınıza borcunuz olduğunu unutmayın. Birbirinize yardımcı olun ve dertleşmeyi ihmal etmeyin. Bilmelisiniz ki Türkiye’yle biz ayrı değiliz, bir vatanın evlatlarıyız.” dedi.

Haber: Açelya Kaynar