Dünyaca Ünlü İstatistikçiden Rektör Bilgiç’e Nezaket Ziyareti
04 Temmuz 2018, Çarşamba - 13:54
Güncelleme: 04 Temmuz 2018, Çarşamba - 15:27

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Tennessee Üniversitesi (The University of Tennessee, USA) öğretim üyesi ve istatistik alanında özgün çalışmalarıyla dünyaca tanınan Prof. Hamparsum Bozdoğan vereceği seminer öncesi Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Rektörlük makamında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz’in eşliğinde Rektör Bilgiç ile görüşen ünlü İstatistikçi Prof. Bozdoğan, kendisine gösterilen teveccühten ötürü Rektör Bilgiç nezdinde OMÜ ve Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümüne teşekkürlerini iletti. Prof. Bozdoğan ziyarette ayrıca Fen Edebiyat Fakültesinde vereceği "A New Expected Volume Confidence Region Complexity (Evcr-Comp) Criterion in High-Dimensions"adlı semineri ve kendine özgü çalışmaları hakkında Rektör Bilgiç’e bilgi verdi.

İstatistik disiplininde dünyaca tanınan değerli ve üretken bir akademisyeni ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten Rektör Bilgiç de konuğuna Üniversiteyi onurlandırdığı için şükranlarını sundu.