Dünyaca Ünlü İstatistikçi Prof. Hamparsum Bozdoğan OMÜ’de
04 Temmuz 2018, Çarşamba - 13:43
Güncelleme: 04 Temmuz 2018, Çarşamba - 16:23

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda dünyaca ünlü İstatistikçi Prof. Hamparsum Bozdoğan,"A New Expected Volume Confidence Region Complexity (Evcr-Comp) Criterion in High-Dimensions" konulu seminer verdi.

Seminere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel Terzi, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

The University of Tennessee (USE) İstatistik Bölümü öğretim üyesi Prof. Hamparsum Bozdoğan seminerde “Güven Sınırlarına Dayalı Yeni Bir Bilgi Kriteri” başlıklı bir sunum yaptı.

Prof. Hamparsum Bozdoğan’ın İstatistik alanında; Bilgi Karmaşıklığı, Model Seçimi ve Model Seçim Kriterleri, Model Tabanlı Kümeleme ve Sınıflandırma, Çok Değişkenli İstatistiksel, Modelleme, Bayes ve Ekonometrik Modelleme, Etkileşimli Sembolik İstatistiksel Hesaplama gibi araştırma ve çalışmaları mevcut.

Haber ve Fotoğraf - Açelya Kaynar