247 Genç Doktor Sağlık Camiasına Katıldı
02 Temmuz 2018, Pazartesi - 23:12
Güncelleme: 03 Temmuz 2018, Salı - 08:56

OMÜ Tıp Fakültesi 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni yapıldı.

Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda gerçekleşen 40. dönem mezunlarının diploma aldığı törende 210’u Türkçe, 37’si İngilizce Tıp Bölümü olmak üzere 247 genç doktor mezun oldu. Törene; Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Ak Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, akademisyenler, aileler ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını Türkçe Tıp dönem birincisi Dr. İbrahim Hakkı Karakuş ve İngilizce Tıp dönem birincisi Dr. Eren Baş yaptılar. Genç doktorlar okulu kazandıktan mezun olana kadar yaşadıkları süreçle ilgili anılarını katılımcılarla paylaştılar ve dönem arkadaşlarına başlayacakları meslek hayatlarında başarılar dilediler.

"Beni Türk hekimlerine emanet ediniz sözüne yakışır hekimler olun"

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir mezun öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada “Genç hekim arkadaşlarım, sizler bir hekimde olması gereken bilgi, beceri ve tutumları kazanmış olarak tıp sanatını icra etmek üzere mezun oldunuz. OMÜ ruhu ile sizlerin de önceki mezunlar gibi bizi en iyi şekilde temsil edeceğinizden hiç şüphemiz yok. Günümüz bilim dünyasında tıbbi bilgi çok hızlı gelişmekte ve değişmekte. Sizler de lütfen sürekli olarak yenilikleri takip edin ve bu öğrendiklerinizi, bilimsel kanıtlar çerçevesinde hastalarınıza şifa dağıtmak için kullanın. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ sözüne yakışır hekimler olun. Sizlerin arasından İbni Sinalar, Şerafettin Sabuncular, Hulusi Behçetler, Gazi Yaşargiller ve Aziz Sancarlar çıkmaması için hiçbir neden yoktur, yeter ki azimli olun ve çok çalışın.” dedi.

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan kısa bir konuşma yaparak mezun doktorları tebrik etti ve meslek hayatlarında başarılar diledi. Demircan, aileleri ve hocaları da gösterdikleri sonsuz emekten dolayı kutladı.

“Öğrenciliğiniz tamamlansa da göreceksiniz ki öğrenmek hiç bitmeyecek”

Katılımcılarla ve genç doktorlarla duygu ve düşüncelerini paylaşan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ise “Biz her yıl yaklaşık 10 bin öğrenci mezun etmekteyiz. Bunların arasında Tıp Fakültemizden de 200-300 civarı genç doktorlarımız var. Bu güzel tablonun oluşmasında emeği geçen herkes şu an burada. Bu olayın merkezinde mezun olan genç doktorlarımız olsa da onlar kadar alkışı ve övgüyü hak eden aileleridir. Çok kıymetli hocalarımız da bu tablonun oluşmasında büyük emek sarf ettiler. Hayat uzun bir süreç. Siz artık bir safhayı tamamlayıp başka bir safhaya geçtiniz. Öğrenciliğiniz tamamlansa da göreceksiniz ki öğrenmek hiç bitmeyecek. Bugün doktorluk belgelerinizle doktor olarak hizmet etme hakkını kazanmış oluyorsunuz. Öğrendiğiniz bilgi ve beceriler sizin bu hizmeti gerçekleştirmenizde başlangıç için yeterli ama sizlere verilen bilgileri ve eğitimi hep yenilemek durumundasınız. Bu yüzden okulunuzla ilişkinizi hiçbir zaman kesmeyiniz. Unutmayın ki her gün ihtiyacınız olan yeni bir bilgi karşınıza çıkacak.” sözlerine yer verdi.

“Mezun olduktan sonra da Üniversitenizle ilişkinizi sürdürün”

OMÜ’nün ilk ve en büyük fakültesinden birinin Tıp Fakültesi olduğunun da altını çizen Rektör Prof. Dr. Bilgiç “OMÜ; 18 fakültesi, 50 binin üzerinde öğrencisi, 2 bin 300 civarında akademisyeni ve 6 bin çalışanıyla Türkiye’nin önemli üniversitelerinden birisi. Siz de artık OMÜ’nün mensubusunuz. Mezun olduktan sonra da Mezunlar Birimimiz ile ilişkinizi sürdürün ki Üniversitenizdeki gelişmelerden ve yeniliklerden haberiniz olsun. Hepinize başarılar diliyor ve yolunuz açık olsun diyorum.” diye konuştu.

Dereceye girenler diplomalarını ve ödüllerini aldılar

Açılış konuşmalarının ardından okul birincisi Dr. İbrahim Hakkı Karakuş diplomasını ve hediyesini Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’in elinden aldı. İngilizce Tıp Bölümü birincisi Dr. Eren Baş’a ise diplomasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran verdi. İngilizce Tıp dönem ikincisi Dr. Yasin Yaraşır, Türkçe Tıp dönem ikincisi Dr. İmran Kalkan, İngilizce Tıp dönem üçüncüsü Dr. Tuğcan Yüksek ve Türkçe Tıp dönem üçüncüsü Dr. Seçil Azime Usul da diplomalarını öğretim üyelerinin elinden aldılar.

Genç doktorlar meslek yeminlerini ettiler

Daha sonra Dr. İbrahim Hakkı Karakuş ve Dr. Eren Baş, yaş kütüğüne plakalarını çaktılar. Tüm mezun doktorların her birinin diplomalarını almalarının ardından Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir genç doktorlara meslek yeminini ettirdi ve tören büyük bir gurur ve sevinçle fırlatılan keplerin oluşturduğu renkli görüntülerle sona erdi.