Adım Adım Koç Spor Fest
21 Haziran 2018, Perşembe - 18:34
Güncelleme: 25 Haziran 2018, Pazartesi - 10:30

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer ile Federasyon Genel Sekreteri Erdoğan Çelebi ve beraberindeki heyet; 16. Koç Spor Fest Üniversite Spor Oyunları’nın, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılı olacak olan 2019’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) gerçekleştirilmesi amacıyla Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’i ziyaret etti.

Ziyarette Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı ve Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Özgür Bostancı da hazır bulunurken konuk heyet; Koç Holding Marka ve İletişim Direktörü Okyar Tuncel, Algon Turizm A.Ş. Genel Müdürü Emre Yalçın ile Sports Net Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Sports TV Genel Müdür Yardımcısı Metin Görgün’den oluştu.

Ziyarette; Türkiye’nin en geniş katılımlı spor ve gençlik festivali Koç Spor Fest Üniversite Spor Oyunları’nda OMÜ’nün üstleneceği sorumluluk ve Üniversiteye katacağı değer ve kazanımlar ele alınırken her yıl etki alanını büyüterek farklı branşlardan daha çok üniversite öğrencisine ulaşan Koç Spor Fest’in, 19 Mayıs’ın 100. yılına özel yol haritası da değerlendirildi.

“Samsun ve Üniversiteye yakışacak ve yaraşacak bir organizasyon olmasını arzuluyoruz”

Rektör Prof. Dr. Bilgiç ise dostluk ve kardeşliği pekiştirecek 16. Koç Spor Fest Üniversite Spor Oyunları’nın; Samsun’a ve Üniversiteye yakışacak ve yaraşacak bir organizasyonla gerçekleşmesi adına ellerindeki bütün imkânları kullanacaklarını vurguladı. Ülke olarak en büyük gücümüzün gençler olduğunu kaydeden Rektör Bilgiç, çağın gerektirdiği bilgi ve teknolojiyle donatılan gençleri aynı zamanda bu tür organizasyonlarla fiziksel ve ruhsal olarak geleceğe hazırlamanın önemli bir misyon olduğunu sözlerine ekledi.

Ziyarette Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Erdoğan Çelebi, Rektör Bilgiç’e Türkiye yazılı formayı hediye etti.

16. Koç Spor Fest Üniversite Spor Oyunları’nın bayrağı, geçtiğimiz aylarda Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar tarafından Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı’ya teslim edilmişti.