Devlet Konservatuvarı İlk Mezunlarını Vermenin Heyecanını Yaşadı
07 Haziran 2018, Perşembe - 10:00
Güncelleme: 07 Haziran 2018, Perşembe - 11:12

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Devlet Konservatuvarı 2017 - 2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni yapıldı.

Devlet Konservatuvarı Konferans Salonu'nda gerçekleşen törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Olga Hasanoğlu, öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Devlet Konservatuvarı ilk mezunlarını verdi

İlk mezunlarını vermenin heyecanını yaşayan Devlet Konservatuvarının Müdürü Prof. Dr. Olga Hasanoğlu yaptığı konuşmada “Konservatuvar Müzik Bölümü; Geleneksel Türk Müzikleri Anasanat Dalına 2014 - 2015 akademik yılında özel yetenek sınavı ile 6 öğrenci alarak eğitim öğretim hayatına başlamıştır. Daha sonra aftan yararlanan bir öğrenci ve yatay geçişle gelen diğer öğrencimizle sınıf mevcudu 8 öğrenciye ulaşmıştır. İlk mezunlarımız çalgı eğitimlerini bağlama, ud, kanun, mey, ud ve ney branşlarında alarak, 4 yılın ardından mezun olmaya hak kazanmışlardır. Kendilerini kutluyorum ve onların gerçekleştireceği müzik dinletisiyle bu güzel anı perçinleyeceğiz." dedi.

Mezun öğrencilerin keyifli müzik dinletisi

Keyifle dinlenen mezun öğrencilerin müzik dinletisinin ardından Fakülte birincisi Nazan Saral’a başarı belgesini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz verdi. Fakülte ikincisi Onur Cicin de başarı belgesini Prof. Dr. Olga Hasanoğlu’nun elinden aldı. Ardından diğer mezun öğrenciler Mecit Bozkaya, Atakan Karadeniz, Mustafa Mutlu, Oğuzhan Zencirci, Arda Aktaş ve Okan Tekin de başarı belgelerini aldılar.

Törende ayrıca Konservatuvardan ayrılan Doç. Dr. Mustafa Oner Uzun ve Dr. Öğr. Üyesi Hülya Uzun’a, yapmış oldukları hizmetler anısına isimlerinin olduğu fidan sertifikaları Prof. Dr. Olga Hasanoğlu tarafından verildi.

Katılımcıların istekleri üzerine tekrarlanan ve büyük beğeni toplayan müzik dinletisinin ardından öğrenciler kep fırlatarak mezuniyetlerini kutladı.