Rektör Bilgiç'in 5 Haziran Dünya Çevre Günü Mesajı
05 Haziran 2018, Salı - 10:56
Güncelleme: 05 Haziran 2018, Salı - 11:32

Bugün 5 Haziran Dünya Çevre Günü. Doğal kaynakların giderek azaldığı ve dünyanın pek çok bölgesinde çevre kirliliğinin büyük sorun teşkil ettiği günümüzde, doğayı ve çevreyi koruma ihtiyacı her zamankinden daha da önemli hâle gelmiştir. Gelecek nesillere yaşanabilir, yeşil, temiz bir dünya bırakmak için çevre sorunları konusunda toplumsal farkındalığın artması konusunda çok daha fazla gayret gösterilmesi gerekmektedir.

Yeşil bir üniversite olma yolunda emin adımlarla yürüyen Ondokuz Mayıs Üniversitesi bu bilinçle üzerine düşen görevi yapma gayreti içindedir.

Bu vesileyle 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutlar, çevre konusunda toplumsal duyarlılığın artmasını, gelecek nesillere yaşanılabilir, sağlıklı, yeşil ve temiz bir dünya bırakılmasını temenni ederim.

Prof. Dr. Sait BİLGİÇ