Rektör Bilgiç OMÜ Ailesi ile İftarda Bir Araya Geldi
28 Mayıs 2018, Pazartesi - 22:32
Güncelleme: 29 Mayıs 2018, Salı - 12:47

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğünün bu yıl ikincisini düzenlediği iftar yemeği, Samsun protokolü, akademik ve idari personel ile öğrencilerin geniş katılımıyla gerçekleşti.

OMÜ Yaşam Merkezi'nde yaklaşık 1300 kişinin bir araya geldiği iftar yemeğine; Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Milletvekilleri Hasan Basri Kurt ile Kemal Zeybek, İl Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Adalet Komisyon Başkanı Kemal Alver, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran, Prof. Dr. Vedat Ceyhan ve Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, fakülte dekanları, MYO müdürleri, kamu kurum yetkilileri, akademik ve idari personel, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

"Nice iftar yemeklerinde sağlıkla bir araya gelmeyi diliyorum"

Kur'an tilaveti ve dualarla başlayan iftar yemeğinin sonunda bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, rahmet, muhabbet ve barış ayı olan Ramazan'da, konuklarıyla bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle devam etti: "Ramazan ayının bereketinden ve huzurundan yararlanmayı Allah bizlere nasip etsin. OMÜ'nün bir gelenek hâline getirdiği iftar yemeklerinde, nice yıllar siz OMÜ mensupları ve değerli misafirlerimizle sağlıkla bir araya gelmeyi diliyorum."

"Ramazan kendimize çeki düzen verme ayıdır"

Ramazan ayının, aç kalarak yoksulların hâlinden anlamının çok ötesinde derin anlamlar içerdiğine işaret eden Rektör Sait Bilgiç "Bu mübarek ay, aynı zamanda kendimize çeki düzen verme, kendimizi bir kez daha gözden geçirme ayıdır. Kendimizi hizaya çekip düne ait yanlışlarımızı nasıl düzeltebiliriz? arayışını Allah hepimize nasip etsin. Katılımızdan dolayı çok teşekkür ediyor, Ramazanınızı tebrik ediyorum. Gelecek Ramazanlarda da buluşmak ümidiyle sağ olun, var olun." dedi.

"OMÜ ailesiyle iftar açmanın mutluluğunu yaşıyoruz"

Tüm katılımcılara hayırlı Ramazanlar dileyen Samsun Valisi Osman Kaymak ise "Rektör Hocamıza davetinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu akşam OMÜ ailesiyle iftar açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Allaha çok şükür memleketimizde huzur, barış, coşku dolu bir Ramazan ayı yaşanıyor. Bu coşku ve yapılan ibadetler, insanların birbirini tanıyıp anlamasına ve birlik beraberliğe vesile oluyor. Bu birlik ve beraberliğin bir örneğini de bu akşam yaşıyoruz. Öğretim üyelerimiz ve öğrenci kardeşlerimizle bir araya gelmek bizler için büyük bir mutluluk." diye konuştu.

"OMÜ Samsun'la bütünleşerek ilerleyişini sürdürecektir"

OMÜ'nün, ülkemizin saygıdeğer ve önemli üniversitelerinden biri olduğunun altını çizen Vali Osman Kaymak şunları söyledi: "OMÜ'nün akademik başarısının yanı sıra Rektörümüzün katkılarıyla Samsun'la bütünleşmesi, bu güzel ilerleyişini sürdürmesine ve bilime, ülkemize katkı sağlamasına neden olacaktır. Samsun'a açılacak ikinci kardeş üniversitemiz de OMÜ'nün tecrübelerinden faydalanarak ülkemizin ve Samsun'un kalkınmasını sağlayacaktır."

OMÜ'nün yabancı öğrenciler tarafından Türkiye'nin en çok tercih edilen üniversitelerinden biri olduğuna da dikkat çeken Vali Kaymak, bunun nedeninin OMÜ'nün akademik başarısı ve Samsun'un huzur kenti özelliği taşıması olduğunu söyledi.

İftar programının sonunda Samsun Valisi Osman Kaymak ve Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç öğrencilerle toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.