Bafra MYO’da Mezuniyet Mutluluğu
25 Mayıs 2018, Cuma - 17:53
Güncelleme: 28 Mayıs 2018, Pazartesi - 10:06

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra Meslek Yüksekokulu (MYO), Bafra Ali Kale Turistik Tesisleri'nde gerçekleştirdiği 2017-2018 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni ile öğrencilerini uğurladı.

250 öğrencinin mezun olduğu mezuniyet törenine; Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Bafra MYO Müdürü Prof. Dr. Cüneyt Çırak, Alaçam MYO Müdürü Prof. Dr. Kürşat Demiryürek, Samsun MYO Müdürü Prof. Dr. Güray Erener, kamu kurum temsilcileri, öğretim elemanları ile öğrenci velileri katıldı.

"Amacımız eğitimimizi dünya standartları üstüne çıkarmak"

Mezun öğrencileri temsilen bir teşekkür konuşması yapan Sinan Nar'ın ardından söz alan Bafra MYO Müdürü Prof. Dr. Cüneyt Çırak, Bafra MYO'nun bölümleri ve akademik kadrosu hakkında bilgi vererek şöyle devam etti: “Rektörlüğümüzün desteğiyle ve bölgemizin ihtiyaçları göz önüne alınarak okulumuzda Özel Güvenlik ve Koruma Programı açıldı. Akademik personel tahsisi tamamlandığında bu programa yeni öğrenci alınmaya başlanacak. Amacımız öğrenci sayımızı yükseltmek ve eğitim kalitemizi dünya standartlarının üstüne çıkarmaktır."

Okul döneminin bundan sonraki hayat için hazırlık süreci olduğunu belirten Prof. Dr. Cüneyt Çırak, mezun öğrencilere mesleki becerilerinin yanı sıra, sorumluluk almalarını ve inisiyatif kullanmayı öğrenmelerini tavsiye etti. Öğrencilerin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu değerlerinden sapmamalarının önemine de dikkat çeken Cüneyt Çırak "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesiyle fikri hür, vicdanı hür bireyler olmanızı temenni ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun." dedi.

"Diplomalarınız hayırlı uğurlu olsun"

Bafra MYO'nun, Bafra'nın ve ülkenin ihtiyaçlarına uygun bölümlere sahip olduğuna işaret eden Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel de mezun öğrencilere hitaben "Bir kısmınız tahsiline devam edecek, bir kısmınızsa iş hayatına atılacak. Yolunuza nasıl devam ederseniz edin, kendinizi geliştirmeyi ihmal etmeyin. Eleştirel düşünmekten, sorgulamaktan çekinmeyin. Vatanınıza ve milletinize hayırlı evlatlar olun. Diplomalarınız hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

"Bafra MYO Üniversitemizin köklü okullarından"

43 yıllık bir üniversite olan OMÜ'nün köklü okullarından birinin de Bafra MYO olduğunu ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran "Dolayısıyla akademik kadro olarak da en güçlü kurumlarımızdan biri Bafra MYO. Bu nedenle akademik çalışmaların kalitesi açısından çok değerli bir okulumuz var ve bununla gurur duyuyoruz.” dedi.

Gerçek hayatın mezuniyetle birlikte başladığını dile getiren Rektör Yardımcısı Mehmet Kuran "Yılmadan başarılı olmak için, kendinize, ailenize ve ülkenize olan sorumluluklarınızı yerine getirmek adına burada aldığınız eğitim sizin için bir anahtar olacaktır. Sizler yarından itibaren toplumun refahının gelişmesinden de sorumlusunuz. Bunu başaracağınıza inanıyorum.” diye konuştu.

Başarılı olmak için fark yaratmanın ve kişisel gelişimin de önemine değinen Mehmet Kuran, mezun öğrencileri ve emeklerinin karşılığını alan aileleri kutladı.

Hediye ve başarı belgesi takdimiyle devam eden mezuniyet töreninde okul birincisi Emirhan Birinci'ye hediye ve başarı belgesini Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel; okul ikincisi Gizemnur Varoğlu'na Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran; okul üçüncüsü Kevser Erbey'e ise Bafra MYO Müdürü Prof. Dr. Cüneyt Çırak takdim etti.

Bir mezuniyet ritüeli olan keplerin fırlatılmasıyla Bafra MYO Mezuniyet Töreni sona erdi.