Alaçam MYO Öğrencilerini Mezun Etti
25 Mayıs 2018, Cuma - 17:44
Güncelleme: 25 Mayıs 2018, Cuma - 19:31

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Alaçam Meslek Yüksekokulu (MYO), düzenlediği 2017-2018 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni ile 350 öğrencisini mezun etti.

Alaçam Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen mezuniyet törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Alaçam İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Murat Şenyurt, Alaçam MYO Müdürü Prof. Dr. Kürşat Demiryürek, Samsun MYO Müdürü Prof. Dr. Güray Erener, kamu kurum temsilcileri, veliler ve mezun öğrenciler katıldı.

"Bölümlerimizin istihdam potansiyeli yüksek"

Alaçam MYO’yu birincilikle bitiren Bilal Burak Takinci’nin yaptığı teşekkür konuşmasının ardından söz alan Alaçam MYO Müdürü Prof. Dr. Kürşat Demiryürek, Alaçam MYO’nun kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek şunları söyledi: “Okulumuz iyi planlanmış, stratejik bölümlere sahip, Üniversitemizin en iyi MYO’larından biri haline geldi. Akademik anlamda her zaman ilk 20’nin içerisinde olan köklü bir üniversiteden mezun olduğunuzu da hiçbir zaman unutmayınız.”

4 bölüme sahip Alaçam MYO hakkında da bilgi veren Müdür Prof. Dr. Kürşat Demiryürek, bu bölümlerden mezun olan öğrencilerin, istihdam edilme potansiyellerinin çok yüksek olduğunun altını çizdi.

Alaçam'da öğrenciler için barınma koşullarının, yapılan öğrenci yurtlarıyla her geçen yıl daha da iyiye gittiğini kaydeden Demiryürek, mezun öğrencilere; vatana ve millete faydalı, dürüst, adil insanlar olmalarını nasihat ederek hepsine meslek hayatlarında başarılar diledi.

"Alaçam MYO'ya yeni bölüm önerisi"

Alaçam'da 136 adet tarihî bina bulunduğuna işaret eden Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar ise "Bu binaların restore edilerek Alaçam'a kazandırılması için Alaçam MYO'ya ‘restorasyon teknikerliği’ adı altında yeni bir bölüm açılması için çabalarımız olacak. Bu konuda Samsun milletvekilimiz Çiğdem Karaaslan'ın da desteği var. Tarihî ve kültürül zenginliğe sahip ilçemizi, bu binaların onarımıyla Safranbolu örneğinde olduğu gibi turizm merkezi hâline getirebiliriz.” dedi.

Alaçam'ın sosyal hayatını canlandırmak için Alaçam Belediyesinin bir takım faaliyetleri olduğunu da açıklayan Belediye Başkanı Uyar, mezun öğrencilere hayatlarında başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

"Yerel dinamikler daha aktif kullanılmalı"

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'in saygı ve selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran da mezun öğrencilere, okulda aldıkları eğitimle yetinmeden kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar'ın önerdiği bölümle ilgili teklif, önlerine geldiğinde belirli kriterler doğrultusunda değerlendireceklerini ifade eden Mehmet Kuran sözlerinin devamında şunları söyledi: “Alaçam MYO, kuruluşundan bu zamana çok hızlı gelişti. Yerel dinamikler daha aktif da kullanılırsa daha da hızlı gelişecektir. Bizim amacımız, gönlümüzden geçen budur. Sonuçta eğitim kurumumuzu daha iyi hâle getirmek bizim görevimiz."

Mezuniyeti gerçek hayata atılan ilk adım olarak tanımlayan Rektör Yardımcısı Mehmet Kuran “Bundan sonra kendi sorumluluklarınızın yanında, ailenize ve ülkenize olan sorumluluğu da taşıyacaksınız. Sizi yetiştiren öğretim elemanı arkadaşlarıma ve en çok da velilere verdikleri emek için teşekkür ediyorum. Bugün değerli velilerimiz için de gurur günü.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Okul birincisi Bilal Burak Takinci'ye hediye ve başarı belgesini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran; Okul ikincisi Yakup Karaoğlu'na Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar; Okul üçüncüsü Ahmet Böke’ye ise Alaçam MYO Müdürü Prof. Dr. Kürşat Demiryürek takdim etti.

Törende öğrencilerin mezuniyet coşkusu keplerin havaya fırlatılmasıyla zirveye çıktı.