Temel Tasarım ve Desen Sergisi
04 Nisan 2016, Pazartesi - 08:39
Güncelleme: 04 Nisan 2016, Pazartesi - 15:22

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı 1. sınıf öğrencilerinin hazırladığı "Temel Tasarım ve Desen Sergisi", OMÜ Güzel Sanatlar Kampüsü Resim-İş Ana Bilim Dalı Binasında sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Önemli Olan Altyapının Sağlam Olması

Ders Danışmanı Öğr. Gör. Murat Ağçiçek'in öncülüğünde hazırlanan serginin açılış konuşmasını Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevgi Koyuncu yaptı. Sergide yer alan çalışmalarla deneyim kazanan öğrencilerin, sağlam bir temel oluşturduğunu söyleyen Koyuncu, "Temel atıldıktan sonra nasıl bir bina oluşturacağınıza karar veriyorsunuz. Bu resim, grafik ya da heykel olabilir. Önemli olan altyapının sağlam olması." dedi. Yapılan bir çalışmanın üzerinde konuşmanın önemine de değinen Koyuncu, bu tür sergilerin buna vesile olduğunu ifade etti. Koyuncu, "Bir çalışmayı yapmak ne kadar kıymetliyse, onu sergilemek, paylaşmak ve eleştirileri almak da o kadar kıymetli." diye konuştu.

Bizim En Zor İşimiz Kendimizi Anlatabilme Becerimizdir

Serginin geçen senenin Temel Tasarım ve Desen dersi çalışmalarından oluştuğunu belirten Ağçiçek, "Bizim en zor işimiz kendimizi anlatabilme becerimizdir. Öğrencilerimizin yaptığı çalışmalar size kendileri hakkında fikirler verecektir." dedi. Bu tür çalışmaların, sanat eğitimine yeni başlayan öğrencilerin üst sınıflara hazırlanması aşamasında önemli olduğunu vurgulayan Ağçiçek katılanlara, çalışmaların hazırlanmasında kullanılan teknik hakkında bilgi verdi.

Açılış töreninin ardından, öğretim elemanları ve öğrenciler sergiyi gezdi.