Vezirköprü MYO Öğrencileri Otizm Hakkında Bilgilendirildi
17 Mayıs 2018, Perşembe - 14:24
Güncelleme: 17 Mayıs 2018, Perşembe - 19:22

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vezirköprü Meslek Yüksekokulu (MYO) Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri, mesleki performanslarını geliştirmek amacıyla İstanbul'un Şişli ilçesinde bulunan Tohum Otizm Vakfı Özel Eğitim Okulunda düzenlenen etkinliğe katıldı.

Tohum Otizm Vakfı Özel Eğitim Okulunun, Avrupa Birliği kapsamında internetten yürüttüğü "Anne ve Babalara Yönelik E-Öğrenme Portalı ile Otizmli Çocukların Okul Öncesi Eğitimine Katılımlarının Artırılması Projesi” çerçevesinde düzenlediği etkinliğe, ileri düzey başarı belgesi almaya hak kazanan 40 Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı öğrencisi katıldı.

Öğrencilerin; hem mesleki anlamda kendilerini geliştirmek hem de özel eğitim alanında daha etkili ve verimli hizmet verebilmek amacıyla bu yıl ikinci kez katıldıkları etkinlikte, okul yetkilileri otizmli çocuklara uygulanan bilimsel uygulamalar hakkında bilgi verdi.

Öğrencilerin otizme yönelik yapılan uygulamalar ile ilgili gözlem yapma fırsatı da bulduğu etkinlik, başarıyla tamamlandı.