Koç Spor Fest Üniversite Oyunları Bayrak Devir Teslim Töreni Yapıldı
11 Mayıs 2018, Cuma - 10:47
Güncelleme: 14 Mayıs 2018, Pazartesi - 22:09

Türkiye Koç Spor Fest Üniversite Oyunları’nın bayrak devir teslim töreni Çukurova Üniversitesinde gerçekleşti.

Gelecek sene Üniversitemizde yapılacak Koç Spor Fest Organizasyonu'nun bayrağını Ondokuz Mayıs Üniversitesi adına Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı teslim aldı.

Üniversite gençlerine yönelik olarak spor, müzik ve eğlenceyi bir araya getiren etkinliğin bu seneki finalleri Çukurova Üniversitesi Lütfullah Aksungur Spor Salonu'nda yapıldı. 101 üniversiteden katılan sporcuların yer aldığı oyunlar, Adana Büyükşehir Belediyesi bandosu eşliğinde kortej yürüyüşüyle başladı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, organizasyonun kentte düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılında Samsun’da”

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer de üniversitelerle ilgili bütün alanlarda sportif etkinliklerin düzenlendiğini ve birçok faaliyeti de Koç Grubu'nun sponsorluğunda gerçekleştirdiklerini söyledi. Tamer, 16. Koç Spor Fest Üniversite Spor Oyunları'nın, Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yılında, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde gerçekleştirileceğini kaydetti.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar da üniversite gençliğini spor, müzik, eğlence ve rekabetle buluşturma amacıyla organize edilen Türkiye'nin en büyük gençlik ve spor festivaline ikinci kez ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

“En büyük gücümüz gençlerimizdir”

Konuşmaların ardından bayrağı teslim alan Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç.Dr.Menderes Kabadayı ise gelecek yıl Koç Spor Fest Finalleri'nin; Millî Mücadele’nin başladığı Samsun'da ve Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yılında Üniversitemizde yapılmasının kendilerini memnun ettiğini ve çıtayı düşürmeden daha kapsamlı bir organizasyon gerçekleştireceklerini belirtti. Koç Spor Fest kapsamında 9 gün boyunca futboldan masa tenisine, hentboldan yüzmeye kadar çok sayıda branşta mücadele edecek 5 bine yakın sporcunun Samsun’da en iyi şekilde ağırlanacağını ifade eden Kabadayı "En büyük gücümüz gençlerimizdir. Sizleri çağımızın gerektirdiği bilgi ve teknolojiyle donatırken sanatsal, sportif ve kültürel faaliyetleri icra edeceğiniz ortamları oluşturmak, bununla beraber fiziksel ve ruhsal anlamda geleceğin dünyasına en iyi şekilde hazırlamak bizlerin görevidir." diye konuştu.