MENU

İletişim'de Odak Grup Çalışması Eğitimi
10 Mayıs 2018, Perşembe - 17:20
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 14:45
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi ile Organizasyon ve Medya topluluğu iş birliğinde İletişim Fakültesinde “İletişim Araştırmalarında Nitel Yöntem: Odak Grup Çalışması” konulu bir eğitim semineri düzenlendi. Seminere, Giresun Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Günseli Bayraktutan konuşmacı olarak katıldı. 

İletişim Fakültesi Sinema Salonu'nda gerçekleşen seminere Rektör Danışmanı ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kaya ve Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Oktan, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Çakın, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Recep Yılmaz, Yeni Medya ve İletişim Teknolojileri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nur Erdem, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kolektif düşünce, ideoloji ve ön yargıları ortaya koymak için “odak grup”

Seminerde iletişim alanında odak grup çalışmasıyla gerçekleştirilmiş birçok araştırmaya imza atan Doç. Dr. Günseli Bayraktutan, odak grup çalışmalarının; tarihsel gelişimi, araştırma süreci, teknikleri, veri analizi ve yapılış aşamaları hakkında bilgi ve tecrübelerini paylaştı.

Bayraktutan söz konusu çalışmalara dair “Odak grup çalışmaları kollektif düşünce, ideoloji ve ön yargıları ortaya koymak için tercih edilen bir yöntemdir. Diğer çalışma yöntemlerine göre daha fazla özveri gerektiren, buna karşılık hızlı ve maliyeti az olması, büyük miktarlarda veriler sunması bağlamında tercih edilen bir araştırma yöntemidir.” dedi.

Akademisyen ve öğrencilerin karşılıklı etkileşimde bulunduğu seminer; Dr .Öğr. Üyesi Beste Nigar Erdem’in, Doç. Dr. Günseli Bayraktutan'a teşekkür plaketi takdimiyle sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected