Yabancı Diller Eğitimi Bölümünden Çok Dilli Yılsonu Etkinliği
10 Mayıs 2018, Perşembe - 13:46
Güncelleme: 10 Mayıs 2018, Perşembe - 21:10

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümünün “Geleneksel Yılsonu Etkinliği” keyifli ve eğlenceli anlara sahne oldu. Öğrencilerin, yabancı dil derslerinin içeriğine uygun olarak söyledikleri şarkılar ile sergiledikleri danslar, skeçler ve tiyatro gösterisi izleyenleri mest ederken sahneye hâkimiyetleri de dikkat çekti.

Güzel Sanatlar Kampüsü OMÜ Sahnesi’ndeki yılsonu etkinliğine; Eğitim Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim elemanları ve öğrencileri, Samsun Bil Koleji ve Ezgililer Koleji yönetici ve öğretmenleri ile çok sayıda davetli katıldı.

“Bu etkinlikler dizisi öğrencilerimizin dil becerilerine büyük katkıda bulunuyor”

Katılımın yüksek olduğu etkinlik, Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rıfat Günday’ın açılış konuşması ile başladı. Prof. Dr. Günday, akademik çalışmaların yanı sıra sosyo-kültürel etkinliklerin de önemini vurguladığı açılış konuşmasında bir yıl boyunca çalışan, emek harcayan ve yorulan öğrencilerin ve öğretim elemanlarının yılsonunda böyle bir etkinliği hak ettiklerini ve bu tür etkinliklerin akademik başarıya da katkı sağlayacağını dile getirdi. Bölüm Başkanı Günday devamında “Bölüm öğrencilerinin çok dillilik ve çok kültürlülük bağlamında hazırladıkları bu etkinlikler dizisi, onların dil becerilerinin geliştirilmesine de şüphesiz büyük katkıda bulunacak. Etkinlikte görev alan öğrencilere, akademik ve idari personele, etkinliklerin tüm dekor ve kostümlerini ücretsiz sağlayan ABS Sanat Merkezi’ne ve OMÜ Sağlık Kültür Daire Başkanlığına katkılarından dolayı çok teşekkür ederim.” sözlerine yer verdi.

Fransız Dili Eğitimi Anabilim Dalı Arş. Gör. Ahmet Aycan’ın organizatörlüğünde hazırlanan çok dilli programda Türkçe, Almanca, Fransızca ve İngilizce olmak üzere dört dilde; şarkılar, tiyatro oyunları, dans gösterileri ve skeçler sunuldu. Programda Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri tarafından hazırlanan “Bir Varmış Bir Yokmuş” adlı skeç canlandırıldı. Fransız Dili Eğitimi ABD öğrencileri ise dans gösterisi, müzik dinletisi ve “Notre-Dame de Paris Müzikali” ile programın rengârenk hâle gelmesinde rol alırken, İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri tarafından da “Pygmalion” adlı tiyatro oyunu da ilgi ve merakla izlendi.