OMÜ'lü Öğrencilerden Alkışlanacak Proje
08 Mayıs 2018, Salı - 14:05
Güncelleme: 08 Mayıs 2018, Salı - 14:15

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileri, “Bir Projemiz Var” başlığı adı altında, 15 gün içerisinde 2 köy okulunun fiziksel şartlarını iyileştirdi.

“Bir Projemiz Var” temasıyla çeşitli aktivite ve partiler düzenleyerek, girişlerde bilet yerine kitap ile kedi ve köpek maması alan öğrenciler, topladıkları kitaplar ile Havza ilçesindeki Naciye Öngel Ortaokulunda kütüphane kurdu.

Öğrenciler ayrıca kedi, köpek mamalarıyla evsiz hayvanların yardımına koştu. Toplamda 75 öğrenci, aynı anda okulların fiziksel şartlarını iyileştirmek için canla başla mücadele etti. Havza'dan sonra hız kesmeden çalışmalarına devam eden öğrenciler, yen bir okul için çalışmalara başlayarak, Vezirköprü’de bulunan bir köy okulu için de etkinlik düzenledi. Toplam 26 öğrencisi olan okuldaki öğrencilere bu kapsamda çanta ve çantanın içerisinde onlarca özel hediyeler ulaştırıldı.

"Çocukların yüzlerindeki gülümseme her şeye bedeldi"

Üniversiteli gençler adına konuşma yapan Nihan Kaya "Bu küçük hediyeler için Atakent Kur'an Kursu'nda bulunan ablalarıma desteğinden dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. Çocukların yüzündeki gülümseme her şeye bedeldi." dedi.