OMÜ Vakfı Koleji Öğrencilerine Bilimi Sevdiriyor
07 Mayıs 2018, Pazartesi - 10:52
Güncelleme: 08 Mayıs 2018, Salı - 19:56

OMÜ Vakfı Koleji Ortaokul 5. ve 6. sınıf öğrencileri için Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümüne gezi düzenlendi. Öğrencilere bilimi sevdirmek amacıyla düzenlenen gezide öğrenciler, yaşayarak öğrenmenin keyfine vardı.

Uzman Dr. Seyhan Öztürk gözetiminde yapılan soxhlet ekstraksiyon cihazı ile "klorofil ayrıştırması" ve "fil macunu" deneylerini yakından gözlemleme ve kimya laboratuvarı hakkında genel bilgi alma imkânı bulan Vakıf Koleji öğrencileri ayrıca simülasyon ortamına da şahitlik etti.

Vakıf Koleji öğrencileri; kendilerine eşlik eden OMÜ Vakfı Başkanı ve Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Halil Kütük, Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uyanık ve Uzm. Dr. Seyhan Öztürk ile OMÜ Kimya Bölümündeki öğretim elemanlarına gösterdikleri ilgi ve paylaştıkları bilgiler için teşekkür etti.