Okul Öncesi Öğrencilerinin Mesleki Tutkuları Materyallere Yansıdı
04 Mayıs 2018, Cuma - 16:07
Güncelleme: 04 Mayıs 2018, Cuma - 21:49

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri “materyal geliştirme” dersinde hazırladıkları oyuncak ve materyalleri, Öğr. Gör. Münevver Biçer’in rehberliğinde açmış oldukları sergi ile gözler önüne sererek üretkenliklerini ortaya koydular.

Eğitim Fakültesi B Blok Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışı; “müzik eğitimi” dersi Öğr. Gör. Ömer Kanca ve öğrencileri tarafından hazırlanmış olan müzikli drama gösterisiyle başladı. İlgi ve merakla izlenen dramanın ardından Ali Ertürk'ün yönlendirdiği Sınıf Öğretmenliği öğrencilerinin halk oyunları gösterisi sergiye renk kattı.

“Öğrencilerimiz mesleki tutkularını ve çocuk sevgilerini gösterdiler”

Sergiye dair açıklamada bulunan Öğr. Gör. Münevver Biçer, ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu bölümlerden birinin okul öncesi öğretmenliği olduğuna işaret ederek eğitim gören 3. sınıf öğrencilerinin söz konusu derse yönelik ürettikleri materyallerin farklı konuları kapsadığını söyledi. Öğr. Gör. Biçer öğrencilerine, vermiş oldukları emekten dolayı teşekkür ederken “Öğrencilerimizin sergilediği ürünler; okul öncesi çocuklarının dersleri ve ilgili konuları daha iyi kavramalarını sağlamaya ve yanı sıra da sınıf ortamını daha eğlenceli ve zevkli hâle getirmeye hizmet eden materyaller. Geleceğin okul öncesi öğretmeni adayı öğrencilerimiz, özverileri ile zaten meslek tutkularını ve bu mesleğin ruhunda olan çocuk sevgisini gösterdiler. Her yıl öğrencilerle birlikte hazırladığımız ürünleri sergiliyoruz. Öğrencilerimizin deneyimleri her geçen yıl daha da artıyor. Sergimize katılım gösteren herkese öğrencilerim adına çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencilerinin el emeği ürünlerini barındıran sergi, Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından ilgiyle karşılanırken, Temel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, öğretim üyeleri ve görevlileri de katılımlarıyla öğrencilerin sergi heyecanına ortak oldu.