İletişimcilerden İlköğretim Öğrencilerine Kitap Şenliği
02 Mayıs 2018, Çarşamba - 19:55
Güncelleme: 02 Mayıs 2018, Çarşamba - 19:55

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım (HİT) Bölümü 3. sınıf öğrencileri; “Bir Kitap Bin Nesil Şenliği” adlı Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Çarşamba ilçesine bağlı Köroğlu Köyü’ndeki öğrenciler ile bir araya geldi.

“Bir Kitap Bin Nesil” adlı etkinliğe, İlçe Kaymakamı Mustafa Güney, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Ünal, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kaya, İletişim Fakültesi Öğr. Gör. Emine Ceng, Köroğlu Köyü Muhtarı Bahri Özdemir, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Minik kalplere ışık tutan bir etkinlik”

İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlik, İlçe Kaymakamı Mustafa Güney’in konuşması ile devam etti. Güney “İnsanlar için en etkili öğrenme yolu okumaktır. Okuyarak yetişmiş bir nesil başarılı ve bilgili olacaktır. Bu tür etkinlikler köy okulları dışında daha merkezi yerlerde yapılıyor. Oysa ki her okulumuzun bu tür projelerde yer alması gerekiyor. Üniversiteli genç arkadaşlarımız sonraki nesillere örnek olabilecek bir projeyi gerçekleştirdiler. Uzak bir köy okulunda yaptıkları bu etkinlikle küçüklerimize kitap okumanın önemini vurguladılar. Bu anlamlı projede yer aldıkları için İletişim Fakültesi öğrencilerimize çok teşekkür ederim. Umuyorum ki bu parlak nesil de büyüdükleri zaman yapılmış olan bu güzel etkinliği hatırlayacak ve kendileri gibi minik kalplere ışık tutmak için çabalayacaklardır.” dedi.

“Bir araya gelmemizin sebebi okumak”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir de “Öncelikle bu etkinlikte bulunduğumuz için çok mutluyuz. Öğrencilerimiz ve bizler için unutulmayacak bir organizasyona şahitlik ediyoruz. Kitap okumanın önemini her zaman dile getirdik ve okumak için herkesi teşvik ediyoruz. Bugün de görüyoruz ki burada bir araya gelmemizin sebebi okumak. Geleceğin gençleri olarak siz öğrencilerimiz her zaman okumak için gayret gösterin.” şeklinde konuştu. Binbaşı Ramazan Ünal da “Bu projeye davet edildiğimiz için kendi adıma çok mutlu oldum ve bu anlamlı proje için hepinize teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kaya ise bu sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirerek böyle bir etkinliğine imza atan öğrencilere ve katılımcılara teşekkür ederek bu tarz projeleri Fakülte olarak her zaman için desteklediklerini söyledi.

“Kolay olanı herkes yapıyor biz zor olanı seçtik”

“Bir Kitap Bin Nesil” adlı projeyi gerçekleştirmek için Köroğlu İlkokulu ve Köroğlu Damat İlkokulu’ndaki öğrencileri bir araya getiren Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 3. sınıf öğrencileri “Kolay olanı herkes yapıyor biz zor olanı başarmak için Çarşamba’nın en uzak köylerinden birini seçerek oradaki minik kalplere gelecekte hatırlamaları için güzel bir anı bırakmak istedik.” dediler.
Konuşmaların ardından öğrenciler şiirlerini okudu. Hacivat ve Karagöz tiyatro oyunu ve “Gelin Kaynana” adlı gösteri katılımcıların beğenisine sunuldu. Gösterilerin ardından öğrencilerle birlikte kitaplık açılışı gerçekleştirildi.

Öğrencilere ‘Küçük Prens’ adlı okuma kitabı ve hediyelerin takdim edildiği etkinliğin sonunda davetliler, köy halkı ve öğrenciler şarkılar eşliğinde palyaço ile eğlendiler ve okullarının duvarlarını el baskıları ile renklendirerek geleceğe bir imza bıraktılar.

Haber: Senem Yılmaz
Foto: Ali Emre Akyüz