Eğitim Fakültesi Öğrencileri Şiir Dizelerine Can Verdi
30 Nisan 2018, Pazartesi - 17:16
Güncelleme: 02 Mayıs 2018, Çarşamba - 19:36

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü 3. sınıf öğrencileri "Ömür Sandığım" başlıklı bir şiir dinletisi gerçekleştirdiler.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan şiir dinletisine; akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve aileleri yoğun ilgi gösterdi.

Yaşlı bir kadının eski sandığından çıkan ve hayatının farklı dönemlerine dair anıları üzerine kurgulanan şiir dinletisinde pek çok ünlü Türk şairinin şiirleri seslendirildi.

Ziya Osman Saba’dan Ahmet Telli’ye, Behçet Necatigil’den Ümit Yaşar Oğuzcan’a, Rıfat Ilgaz’dan Bedri Rahmi Eyüboğlu’na, Orhan Veli Kanık’tan Ülkü Tamer ve Cemal Safi’ye kadar farklı dönemlere ait ünlü Türk şairlerinin şiirleri öğrencilerin ağzından tekrar can buldu.

Aynı zamanda bestelenmiş bazı şiirlerin şarkılarını da seslendiren öğrenciler duygusal ve keyifli anların yaşanmasına sebep oldu. Şehit öğretmenler ve Atatürk üzerine okunan şiirler ise özellikle ayakta alkışlandı.