İletişim'de Kariyer Planlama Semineri
28 Nisan 2018, Cumartesi - 17:04
Güncelleme: 30 Nisan 2018, Pazartesi - 11:32

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesinde İşe Alım ve Yetenek Yönetim Direktörü Uğur Karaboğa'nın sunumuyla Mental Talks adlı seminer düzenlendi.

Seminere; Radyo Televizyon ve Sinema (RTS) Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Çakın, OMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Muhsin Oğul ve Yönetim Kurulu Üyesi Onur Şen, Başdanışman Resul Kazanbaş ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Ömer Çakın “Böyle bir programın yapılmasından dolayı Öğrenci Konseyine teşekkürlerimi sunuyorum. Kariyer planlamasında bu uygulamanın yapılmasının, öğrencilere büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Fakültemiz öğrencilerinin basın kuruluşlarıyla iletişim kurmaları açısından özellikle faydalı bir program olacağına inanıyorum. Bizler için böyle bir uygulama olanağı sağladığı için öğrenci işlerine ayrıca teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin önde gelen şirketleriyle iş birliği yapıyoruz”

Konuşmasında “Genelde ülkemizde kariyer planlamasından bahsederken evlenmenin ve çocuk yapmanın kariyere engel olduğu var sayılır" diyen İşe Alım ve Yetenek Yönetim Direktörü Uğur Karaboğa devamında medya insan kaynaklarının amacından söz ederek “Türkiye’deki yetenekli insan kaynaklarının işle buluşmasında yaşanan sıkıntıları gidermek, insanların kendilerindeki eksikleri tespit etmeleri ve bu sıkıntıları düzeltmeleri için gayret gösterdik. Türkiye’nin önde gelen yaklaşık 100 şirketi ile iş birliği yapmaktayız. Bunların arasında TURKCELL, Türk Telekom, Türk Hava Yolları, Anadolu Ajansı, TRT ve Turkuaz Medya gibi şirketlerle çalışıyoruz. Amerika ve İngiltere’de de bazı konularda faaliyet gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

“Amacımız iş tecrübesi kazandırmak ve dil öğretmek”

Gerçekleştirdikleri yurt dışı programı hakkında bilgiler paylaşan Karaboğa “Malezya’da bir iş adamının da katkısıyla bu programı gerçekleştirdik. Bu program çerçevesinde Türkiye ile Malezya arasındaki kültürel bağlarımızı yeniden canlandırmak istedik. Eski bir sömürge ülkesi olduğundan dil konusunda başarılılar. Ayrıca dünyanın gidişatına baktığımızda dünyanın yörüngesinin Doğu'ya kaymasıyla beraber biz de önden böyle bir adım atalım istedik. Bunun da temsilcisi olarak gençlerden kurulu bir program yaptık." dedi.

Programın ayrıntılarına da değinen Karaboğa “İlk programımız 2016 senesinde gerçekleştirildi. Bizim mülakatları yapacağımız gün, 15 Temmuz darbe girişimi oldu. Öğleden sonra herkese, mülakatların yarın başlayacağına dair mailler attık. Sonrasında 15 Temmuz gecesi, bildiğimiz hadise meydana gelince mülakatları durdurup bir ay sonrasında aktif hâle getirdik fakat Malezya’ya gittiğimizde bilmediğimiz bir yerdeydik. Bu yüzden ilk önce tanıdıkları götürdük. En azından bir sıkıntı çıkarsa biz annemizden babamızdan azar işitelim; insanların çocuklarına bu anlamda çok da sıkıntı yaşatmayalım diye düşündük." sözlerine yer verdi. Daha sonra yapılacak programlardan da bahseden Karaboğa "Önümüzdeki dönem Körfez ülkelerinde, Balkanlar’da ve Avrasya Bölgesi olmak üzere bu tür projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Şu anki hedefimiz Katar’da böyle bir proje gerçekleştirmek. Hem İngilizce hem de Arapça konusunda biraz daha çeşitlenecek bir altyapı kullanmaya gayret gösteriyoruz. Sonrasında Bosna’da, Azerbaycan’da böyle projeler gerçekleştirme planlarımız var. Amerika’daki 'Work and Travel'ı, biz de Katar’da hayata geçirmeye çalışıyoruz. Hedefimiz yıllık 10 bin arkadaşımızı Türkiye’den Katar’a götürmek. Orada hem iş tecrübesi kazanmalarını, hem de dil öğrenmelerini hedefliyoruz.” diye konuştu.

40 kişiye İstanbul’da medya gezisi

Konuşmasına OMÜ öğrencileri için ufak bir sürprizle devam eden Karaboğa şu müjdeyi verdi: "Ortamın coşkusuna ve heyecanına bakarak belli başlı sürprizler yapmaya gayret gösteriyoruz. Şimdi hocama sordum ve o da onayladı. Buradan bir otobüs OMÜ öğrencisiyle İstanbul’da TRT Stüdyoları, Turkuaz Medya Stüdyoları, gazetelerin matbaalarını ziyaret edeceğiz. Televizyonda gördükleri gazeteci ve yazarlarla sohbet edip akşam yemeğinde bir araya gelecekler. Tabii bu sözü havada bırakmayacağız ve çekiliş yapacağız."

Ardından öğrenciler, isimlerini bir kâğıda yazıp torbanın içine attıktan sonra çekiliş gerçekleşti. Kura çekilişinden sonra 40 şanslı OMÜ öğrencisi, İstanbul’da düzenlenecek geziye katılma hakkı kazandı.

İstanbul gezisi için gerçekleştirilen kura çekiminden sonra OMÜ Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Onur Şen’le canlı mülakat yapıldı ve mülakatın kurallarından bahsedildi.

HABER - Burak ANILAN