Ulusal Genel Cerrahi Öğrenci Kongresi Başladı
27 Nisan 2018, Cuma - 17:20
Güncelleme: 30 Nisan 2018, Pazartesi - 10:15

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Topluluğu tarafından düzenlenen Ulusal Genel Cerrahi Öğrenci Kongresi başladı.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongreye; OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, Türkiye’nin farklı bölgesinden akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“Samsun’da ulusal ve bilimsel bir kongre çatısı altında bir aradayız”

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Sağlık Topluluğu ve Kongre Başkanı Samet Şahin “OMÜ Sağlık Topluluğu olarak en büyük dileklerimizden biri; Türkiye’nin her yerinden alanında başarılı değerli hocalarımızı ve meslektaşlarımızı burada, Gazi Mustafa Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlattığı Samsun’da ulusal ve bilimsel bir kongre çatısı altında bir arada görmekti. Bu süreçte bizden desteğini esirgemeyen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Cafer Polat ise katıldığı öğrenci kongrelerinde özel bir heyecan duyduğuna vurgu yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Bu kongrelerin özelliği ve beni mutlu eden yanı, daha siz Tıp Fakültesini okuyorken bilimselliğe yönelmiş olmanız. Bu gösteriyor ki sadece tıp doktoru olmak peşinde değilsiniz. Bunu bilmek bizi çok mutlu ediyor. Öğrencilerimiz mesleğini öğrenirken bunun yanında moleküler düzeyde yeni tedavi yöntemleri üzerinde çalışmak, bilimsel çalışmalar gerçekleştirmek tutkusuna da sahipler. Bu kongrelerimizin sayısının çok daha fazla olmasını arzuluyor ve hedefliyoruz.”

”Öğrenci merkezli eğitim, öğrencileri bilimsel düşünmeye sevk ediyor”

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir ise “Öğrencilerimizin düzenlediği bu kongreye Türkiye’nin farklı bölgelerinden 300 kişilik bir katılım oldu. Tıp eğitimi artık çok değişti ve gelişti. Öğrenci merkezli eğitim, öğrencileri bilimsel düşünmeye sevk ediyor. Bunun sonucu olarak da bu tarz yararlı kongreler ortaya çıkıyor.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından sunumlara geçildi. 2 gün boyunca devam edecek oturumlarda Türkiye’nin farklı üniversitelerinden tıp fakültesi öğrencileri ve öğretim üyelerinin sunumları yer alacak. Kongrenin son günü, katılımcılar Bandırma Vapuru ve Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu’nu gezerek Samsun ve çevresini tanıma fırsatı bulacak.