Ziraat Fakültesinde Öğrencilerden Temizlik Seferberliği
27 Nisan 2018, Cuma - 15:57
Güncelleme: 27 Nisan 2018, Cuma - 20:57

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi son sınıf öğrencileri, gönüllü olarak Fakülte civarında temizlik yaparak çevre bilincinin geliştirilmesi adına örnek bir tutum sergilediler.

Etkinliğe öncülük ederek çevre bilinci ve duyarlılığına vurgu yapan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy ile Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Arslan, öğrencilerle birlikte çevre ve görüntü kirliliği yaratan sigara izmaritlerini ve çöpleri topladılar.

Çevre sağlığına dikkat çekmek için temizliğe katılan son sınıf öğrencileri; çöp poşetleri ile Fakülte çevresini dolaşıp bilinçsizce etrafa atılan kâğıt, poşet, teneke kutu, cam şişe ve benzeri atıkları tek tek topladılar. Öğrenciler, sigaranın sağlığa zararlarının yanı sıra çevreye verdiği kirliliğe de atıfta bulunarak amaçlarının farkındalık ve temiz çevre algısı yaratmak olduğunu belirttiler.

Dekan Prof. Dr. Demirsoy etkinliğe dair yaptığı açıklamada insanla birlikte çevreyi de yaşatmanın asli görevleri olduğuna işaret ederek bu tür etkinliklerin çoğaltılması ve öğrencilere bu konuda sürekli duyarlı olmaları çağrısında bulundu.