Vezirköprü MYO'da Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Tartışıldı
27 Nisan 2018, Cuma - 14:14
Güncelleme: 30 Nisan 2018, Pazartesi - 10:06

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vezirköprü Meslek Yüksekokulu (MYO) Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü öğrencilerine, Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Barut tarafından Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda  “Kadının Toplumdaki Yeri ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konulu bir konferans verildi.

Vezirköprü Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kemalettin Şahin, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Seçil Yıldırım, Çocuk Gelişimi Programı öğretim elemanları ve ilgili bölüm öğrencilerinin katılım sağladığı konferans, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Metin Kadim’in açılış konuşması ile başladı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Barut, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların bu konudaki önemlerine değinerek konu ile ilgili yapılan yanlışlar ve olması gereken doğrular hakkında genel bir değerlendirmede bulundu.

Konuşmanın bitiminde söz alan Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kemalettin Şahin de konunun önemine dikkat çekerek, paylaştığı değerli bilgiler için Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Barut’a teşekkür etti.