Çarşamba MYO'dan Üniversite - Sektör İş Birliği Örneği
27 Nisan 2018, Cuma - 13:01
Güncelleme: 30 Nisan 2018, Pazartesi - 09:55

Çarşamba Meslek Yüksekokulu  ile Samsun Sigorta Acenteleri Derneği arasında imzalanan sektör - üniversite  iş birliğine yönelik protokol kapsamında, 40 öğrenciye "Sigorta Acenteliği Ekran Eğitimi" verildi.

Dernek üyesi İsmail Uçar tarafından verilen eğitimde; öncelikle sigorta şirketleri ve şirketlerin kullandıkları ekranlar ve kullanım mantıkları hakkında kısaca bilgiler verildi. Daha sonra sigortacılık sektöründe kullanılan yardımcı programlar ve kullanım amaçları anlatılarak bu programlardan biri ile uygulama yapıldı.

Poliçe düzenlenmesi aşamasında sistemler tarafından istenilen ve müşteriden talep edilecek bilgiler, şirketlerin teknik ve operasyonel uygulamaları ile problemli işlerde izlenecek sistemsel süreçler hakkında da sunumlar yapılan eğitimin sonunda eğitmen İsmail Uçar, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Soru-cevap bölümünde acentelik kuruluş süreçleri, şirket alımları ve şirketlerin acentelik verirken dikkat ettikleri nitelikleri açıklayan İsmail Uçar, personel seçiminde aranan nitelikleri özetleyerek öğrencilere gelişime açık, yenilikçi ve pratik olmalarını, sektörle ilgili çıkan kanun ve ürünleri takip etmelerini tavsiye etti.

Eğitimle ilgili konuşan Finans-Bankacılık ve Sigortacılık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Abdulkadir Eryılmaz ise amaçlarının, öğrencileri sektörün güncel bilgilerine ulaştırmak ve pratiklerinin gelişmesini sağlamak olduğunu belirterek eğitimlerin devam etmesini arzuladıklarını ifade etti.