Aydın İnsan Olmak Üzerine Konuşuldu
26 Nisan 2018, Perşembe - 15:50
Güncelleme: 30 Nisan 2018, Pazartesi - 11:46

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünün belirli aralıklarla düzenlediği “Olmak Üzerine Konuşmalar” isimli sosyal, bilimsel ve sanatsal toplantıların 6.'sında, Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi ve yazar Prof. Dr. Veysel Sönmez, ‘’Aydın İnsan Olmak ‘’temalı felsefi bir söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşide; eğitim felsefesi, bilim felsefesi, öğretim ilke ve yöntemleri gibi konularda birçok uluslararası ve ulusal platformlarda konferanslar verip kitaplar yazan Prof. Dr. Veysel Sönmez, aydın insan olma yolundaki adımları, engin tecrübe ve birikimlerini aktararak bu süreçte insanın sahip olması gereken ilkeleri açıklığa kavuşturdu.

Çağdaş bilgi seviyesine ulaşmada, bireylerin sadece çağdaş bilgiye sahip olmalarının yeterli olmayacağının altını çizen Sönmez, aynı zamanda bunu yaşama geçirecek kadar ustalaşmalarının önemini vurguladı. Veysel Sönmez söyleşisinde katılımcılara; sürekli kendilerini yenilemelerini, etik ve ahlaki değerleri izlemelerini, vatanını ve milletini çok sevmelerini ve aynı zamanda eleştirebilmelerini tavsiye etti. Öngörü sahibi bireyler olarak geleceği görmek ve biçimlendirmekle yükümlü olduklarını dile getiren Veysel Sönmez "Aydın bir insan bilimsel, sanatsal, felsefi anlayışı bilmeli ve yaşamlarına geçirebilmelidir." dedi.

Uygarlıkların ilerlemesinde astronomi, felsefe, eğitim ve hukuk düzeninin gerekliliğinden bahseden Sönmez; Yunus Emre, Mevlana, Immanuel Kant gibi önemli düşünürlerin etik ve ahlakla ilgili görüşlerinden de bahsetti.

Söyleşi, akademisyen yazar Prof. Dr. Veysel Sönmez'in katılımcılardan gelen soruları cevaplamasının ardından sona erdi.