OMÜ Mezunlar Koordinatörlüğü Artık Daha Aktif
25 Nisan 2018, Çarşamba - 18:14
Güncelleme: 25 Nisan 2018, Çarşamba - 19:12

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mezunlar Koordinatörlüğünün organize ettiği, 2017 – 2018 eğitim öğretim yılında akademik birimlerce (Bölüm, Anabilim Dalı ve Program bazında) seçilen mezun olacak öğrencilere yönelik “2018 Yılı OMÜ Mezunlar Temsilcileri Toplantısı”, Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) Konferans Salonu’ndaki toplantıya Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz’in yanı sıra OMÜ Mezunlar Koordinatörü Doç. Dr. Nursel Topkaya, akademisyenler, koordinatörlük personeli Olcay Hündür ve 2018 yılı mezun temsilcileri katıldı.

“Koordinatörlük olarak epey mesafe aldık”

Açılış konuşmasını yapan Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Mezunlar Koordinatörlüğünü daha aktif hâle getirmek için birim ve yönetim olarak gayret gösterdiklerini belirterek toplantıya dair şunları söyledi: “Otomasyondan kaynaklanan sıkıntıların aşılmasında epey mesafe aldık. Artık sizlerin daha kolay üye olabileceği, sizlere de daha kolay ve çabuk ulaşabileceğimiz bir sistemimiz var. Toplantıda bir taraftan da Mezunlar Koordinatörlüğünün faaliyetleri, OMÜ mezunu olmanın avantajları ve bunları ifade edecek platformları kullanmanızda neler yapmanız gerektiğine dair bir paylaşım olacak. Her sene bir mezun temsilcisi seçiyoruz. Bu sene de şanslı kişiler sizlersiniz. Ben burada bir OMÜ mezunu olarak konuşuyorum. Hepimiz öncelikle Üniversitemizle duygusal bir bağa sahibiz. OMÜ mezunu olmaktan da onur duyuyorum ve bu üniversiteden mezun olmak çok şey fark ettiriyor. Buradan mezun olmanın farklılığını da inanın hayatınız boyunca göreceksiniz. Biz iyi bir üniversiteyiz ve emin olun daha da iyi olacağız. Bu anlamda Üniversitemiz ne kadar büyürse, adı ne kadar daha fazla duyulursa bütün bunların da inanın her birimize dönüşü mutlaka olacaktır.”

“OMÜ mezunu olarak sizlere de çok iş düşüyor”

OMÜ mezunu olmanın bir ayrıcalık olduğuna ve bunun sorumluluklarına işaret eden Rektör Vekili Cengiz “Daha da iyi olmanın yolu sadece bizlerden geçmiyor; sizlere de çok iş düşüyor. OMÜ’yü temsil edecek bilgi birikiminizi sağladınız ve altyapınızı oluşturdunuz, dolayısıyla bunların üstüne daha çok şey koyacaksınız. Üniversitede almış olduğunuz eğitimden çok, sizin bu süreçte kendi kişisel birikim ve tecrübeleriniz iş hayatında işinize yarayacak ve avantajlar sağlayacak. OMÜ mezunu olarak Üniversitenize karşı sorumluluklarınızı yerine getirebilmek için neler yapmanız gerekiyor, işte bunları sizlerle konuşup paylaşacağız. Şimdiden mezuniyetleriniz hayırlı olsun.” diye konuştu.

Rektör Vekili Cengiz konuşmasında ayrıca, mezun temsilcisi öğrencileri, 2 Mayıs Çarşamba günü Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak “OMÜ Mezunu Olmak” adlı panele ve de 29 Haziran’da düzenlenecek Mezunlar Yemeği’ne davet etti.

“Daha fazla mezuna ulaşmak için yoğun bir tempoda çalışıyoruz”

Ardından Mezunlar Koordinatörlüğünün çalışmaları, mezunlara yönelik hizmetleri ve bu doğrultuda gerçekleştirilen etkinlikleri aktarmak üzere söz alan OMÜ Mezunlar Koordinatörü Doç. Dr. Nursel Topkaya ise önceki yıllara nazaran toplantıya katılımın oldukça yüksek olduğuna dikkat çekti. Toplantının temel amacının; Mezunlar Koordinartörlüğünü tanıtmak, birimin bilinirliğini arttırmak ve mezunlarla olan iletişim ve koordinasyonu canlı tutmak olduğunu kaydeden Doç. Dr. Topkaya “Çok yoğun bir tempoyla çalışıyoruz. Sizlerle olan irtibatımızı ve diyaloğumuzu nasıl daha etkin hâle getiririz, iletişim ağını nasıl daha genişletebiliriz diye sıkı bir çalışma maratonuna girdik. Her gün bir önceki güne göre daha fazla efor sarf ediyoruz.” dedi.

“OMÜ’den 1981 yılından itibaren 160 bin kişi mezun oldu”

Bu yıl ilk defa OMÜ mezunları ile öğrencilerinin buluştuğu etkinlikler dizisini gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Koordinatör Doç. Dr. Topkaya “1981 yılından itibaren OMÜ’den yaklaşık 160 bin kişi mezun olmuş. Ancak bizim Mezun Bilgi Sistemimizde sadece 8 bin üyemiz var. Bu sayıyı daha da arttırmak adına; eğitim, burs, staj, sınav ve iş duyuruları gibi birçok gelişmeye güncel olarak web sayfamızda yer veriyoruz. Bu bizim en çok beğenilen, rağbet gören ve sevilen çalışmalarımızdan biri olarak göze çarpıyor.” sözlerine yer verdi.

Toplantıda Doç. Dr. Topkaya, mezun olacak öğrencilere, bilgi sistemine üye olmaları, güncel gelişmeleri ve bilgi akışını takip etme çağrısında bulunurken önceki yıllarda Mezunlar Koordinatörlüğünün hayata geçirdiği faaliyetleri görseller eşliğinde mezun adayı öğrencilerle paylaştı.

Toplantı, katılım gösteren mezun adayların merak ettiği sorular ile öneri ve taleplerini dile getirmeleri ile interaktif bir biçimde devam etti.