Gündüz Bakımevi Öğrencileri Eser ve Hünerlerini Sergiledi
24 Nisan 2018, Salı - 11:46
Güncelleme: 24 Nisan 2018, Salı - 19:36

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Gündüz Bakımevi’nin 3-6 yaş öğrencileri, yıl boyunca yaptıkları etkinlikleri ve hazırlamış oldukları resimler ile el işi ürünleri sergilediler.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerde; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Güngör Kural, öğretmenler, öğrenci velileri ile davetliler de geleceğin doktoru, öğretmeni, akademisyeni, mimarı olacak olan minik öğrencilerin hünerleriyle ortaya çıkan eserleri ve sergiledikleri performansı büyük bir ilgi ve keyifle takip ettiler.

Etkinlikler koro performansıyla başlarken küçük öğrenciler öğrendikleri 23 Nisan şarkılarını coşku ve heyecanla söyleyerek aileleri ve diğer katılımcılardan büyük alkış aldı. Ardından birbirinden güzel 23 Nisan özel gösterilerine imza atan miniklerin mutlu gününde yanlarında olan aileleri de onların bu özel anlarını cep telefonları ile kayıt altına aldılar.

Bakımevi öğrencilerinin yıl boyunca yaptıkları resimler ve el işi ürünler ise AKM’nin Fuaye Alanı’nda görücüye çıktı. Rektör Yardımcısı Mehmet Kuran ile kendisine eşlik eden Daire Başkanı Güngör Kural ve beraberindekiler, çocukların hayal dünyasını besleyip el becerilerini geliştiren sergideki ürünleri tek tek gezerek beğenilerini dile getirdiler.

“Bu dönem çocukların sonraki eğitim hayatlarına hazırlık mahiyeti taşıyor”

Etkinlikler ilgili konuşan Gündüz Bakımevi Müdürü Nazlı Gül, 0-6 yaşlarının çocukların gelişimi açısından önemli olduğunu vurgulayarak “Artık geleneksel hâle gelen bu etkinlikler ve 23 Nisan dolayısıyla çocuklarımızın çalışmalarını sergiledik. Bu yaş aralığı çocukların gelişimlerinin çok hızlı olduğu yıllar. Bu nedenle okul öncesi eğitim, çocuklarımızın sağlıklı gelişimi bakımından büyük bir öneme sahip. Çocuklarımıza bu çalışmalarla birtakım değer ve alışkanlıklar kazandırmak istiyoruz. Bu dönem aynı zamanda onların sonraki eğitim hayatlarına hazırlık mahiyeti taşıyor. Etkinliklerin hazırlanmasında emeği geçen bütün öğretmenlerimize, bizleri yalnız bırakmayan değerli konuklarımıza çok teşekkür ederim ve elbette ortaya koydukları performansla sevgili öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.