MENU

Ateşin Ucundaki Sanat Sergilendi
20 Nisan 2018, Cuma - 19:34
Güncelleme: 20 Nisan 2018, Cuma - 19:39
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Seramik Cam Bölümü ile Sanayi Odası Samsun Avrupa Birliği Merkezi’nin iş birliğinde ve Avrupa Kültürel Miras yılı çerçevesinde gerçekleştirilen  “Ateşin Ucundaki Sanat-Cam Üfleme Sanatı ile Kültürlerin Buluşması” konulu etkinlik,  atölye çalışmalarında meydana getirilen eserlerin sergilenmesiyle sona erdi.

GSF Sergi Salonu’nda düzenlenen serginin açılışına; Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran ve Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, GSF Dekanı Prof. Dr. Metin Eker, Samsun Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Güray Erener, Proje Koordinatörü GSF Seramik Cam Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Tamer Aslan, Çek Cumhuriyeti’nden gelen cam sanatçıları Ondrej Novotny ile Douwe Christiaan Maas, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“Ticaret ve sanayinin yanı sıra kültürel değerlerimiz için de gayret ediyoruz”

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, açılış öncesi yaptığı konuşmada sanayi ve ticaretle anılan bir oda olmalarına rağmen kültürel değerlerimizi öne çıkartmak adına gayret ettiklerini ifade ederek şunları söyledi : “Bu kültürel değerler,  geçmişten gelen değerleri barındıran manevi unsurlar olduğu gibi geleceği de şekillendiren ve ona anlam katan varlıklardır. Bu bağlamda önemli bir kültürel değer olan cam üfleme sanatının; uygulamasıyla, felsefesiyle, gelişimiyle, kısacası her yönüyle ele alındığı bu etkinliğin gerçekleşmesinde öncülük etmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu süreçte bizlerle iş birliğinde olan Rektörümüz Prof. Dr. Sait Bilgiç’e, GSF Dekanı Prof. Dr. Metin Eker’e ve akademisyenlerimize teşekkür ediyorum.”

Somut ve estetik fayda yaratan üretim sürecinin sürdürülebilir kılınması gerektiğinin de altını çizen Salih Zeki Murzioğlu,  ekonomik açıdan da bu sanatın daha büyük katma değer yaratmasını temenni ettiğini sözlerine ekledi.

“Cama nasıl can verildiğini göreceğiz”

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç de “Bu sergi ile cama nasıl can verildiğini göreceğiz.  Etkinlik sayesinde cam sanatçılarımız hem ailelerine yeni sanatçılar katarak onların becerilerini geliştirmişler hem de onların eliyle camdan ürettikleri güzellikleri ortaya koymuşlar. Bu iş birliğinin ortaya çıkardığı bu güzel sonuç nedeniyle Samsun Ticaret ve Sanayi Odasına,  Üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanına ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu atölye çalışmalarında eğitmenlik yapan cam sanatçıları Ondrej Novotny ile Douwe Christiaan Maas’a birer hediye takdim etti. Etkinliğin gerçekleşmesine katkı sağlayan akademisyen ve öğrencilere ise Rektör Bilgiç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murzioğlu ve Dekan Metin Eker tarafından teşekkür belgesi verildi.

Sergi çalışmalarını ilgi ve beğeniyle inceleyen Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ve beraberindeki protokol üyeleri, cam üfleme çalışmalarının yapıldığı cam atölyesine geçerek Ondrej Novotny,  Douwe Christiaan Maas ve GSF Seramik Cam Bölümü Öğr. Gör. Seyit Taha Baydar tarafından yapılan cam üfleme çalışmalarını yerinde izleyerek yapım tekniği hakkında bilgi aldılar.

Cam atölyesinde yapılan uygulamanın ardından sergi açılışı ve “Ateşin Ucundaki Sanat-Cam Üfleme Sanatı ile Kültürlerin Buluşması” konulu etkinlik sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected