Rektör Bilgiç’ten STSO’ya Ziyaret
20 Nisan 2018, Cuma - 13:19
Güncelleme: 20 Nisan 2018, Cuma - 13:52

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, 7 Nisan’da gerçekleştirilen seçimlerde 3. kez Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanlığı’na seçilen Salih Zeki Murzioğlu’na “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu. Ziyarette üniversite-sanayi iş birliğinin önemine vurgu yapılarak bu yöndeki gelişmeler de ele alındı.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran ile birlikte Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına tekrar seçilen Salih Zeki Murzioğlu’nu ziyaret ederek yeni dönem çalışmalarında başarı diledi. Ziyarette, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Hızır, Yönetim Kurulu Üyeleri Oğuzhan Serinkaya ve Kerem Tüfekçi ile Meclis Başkan Yardımcısı Ergin Yazıcıoğlu da yer aldı.

Bilgiç “Üniversite-sanayi iş birliği kente değer katıyor”

Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, üniversite-sanayi iş birliği konsepti içinde uyumlu bir şekilde çalışmanın Samsun’a büyük değer kattığını söyledi. Üniversite olarak sanayi ile daha fazla iş birliği yapabilmek için yoğun çaba harcadıklarını kaydeden Prof. Dr. Bilgiç “Bir şehirde tüccar ve sanayici kazanmalı ki; o kentin sosyo-ekonomik ve kültürel faaliyetleri artsın. Üniversitenin bilimsel çalışmaları, iş dünyasının talepleri ve gereksinimleriyle birleşince şehrimizin sosyo-ekonomik yapısında muhakkak bir canlanma yaşanacaktır. Üniversite olarak sizinle uyumlu bir şekilde ortak çalışmalarımız var. Ortağı olduğumuz Teknoparkımız da giderek güçleniyor. İnşallah önümüzdeki süreçte birlikte düşünüp birlikte karar alan, birlikte uygulamaya geçerek, süreci birlikte kontrol eden bir yönetişim perspektifiyle çalışmalarımız devam edecek.” diye konuştu.

Murzioğlu “İş birliğine her zaman hazırız”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise “Üniversite ve sanayi arasındaki iş birliğinin şehrimize ve ülkemize çok ciddi katkılar sağlayacağının bilincindeyiz. Bu çerçevede şehrimizin kalkınması için Üniversitemizin tecrübesinden daha fazla yararlanmaya çalışıyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana oda yönetimi olarak, birçok kez üniversite-sanayi iş birliği projelerine imza atarak, bu projeleri kentimizde hayata geçirdik. Gerçekleştirdiğimiz önemli çalışmalardan biri de Üniversitemiz kampüsü içerisinde yer alan Teknopark Projesi’dir. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da OMÜ ile iş birliği konusunda bizlere düşen ne görev olursa, kent adına yapılacak her projede her zaman destek için hazırız.” dedi.