MENU

Terme MYO Öğrencileri İş Yerinde Öğreniyor
19 Nisan 2018, Perşembe - 17:24
Güncelleme: 19 Nisan 2018, Perşembe - 17:24
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Terme Meslek Yüksekokulu (MYO) Gıda İşleme Bölümü; “Gıda Teknolojisi” ve “Tahıl Teknolojisi ve Gıda Kalite Kontrol” programı Özel Gıda Ürünleri dersi kapsamında öğrenci kafilesiyle İlkadım Halk Ekmek Fabrikası ve Adıyörem Çiğ Köfte Fabrikası'na teknik gezi düzenledi.

Terme MYO Öğr. Gör. Serdar Kılıç gözetimindeki teknik gezide fabrikalar gezildikten sonra; üretim, kalite kontrol ve AR-GE birimlerinde öğrencilere teknik konularda bilgilendirme yapıldı.

Teknik gezi sorumlusu Öğr. Gör. Serdar Kılıç, geziye dair yaptığı açıklamada “Mesleki ve teknik geziler öğrenciler için oldukça önem arz ediyor. Derslerde görülen teorik bilgilerin pratiğe dönüştüğü firma veya fabrikalarda öğrencilerin üretim süreçlerini yerinde gözlemleyip incelemesi; onların uygulama becerilerini arttırmasına, özgüven ve girişimciliklerinin açığa çıkmasına katkı sağlayacaktır.” dedi.

Terme MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi de meslek yüksekokullarının asıl amacının; teknik ve mesleki olarak donanımlı, bölgemizde bulunan firma veya kurumların ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip, uygulama becerisi yüksek kalifiye ara eleman ihtiyacını karşılayacak kalitede öğrenciler yetiştirmek olduğunun altını çizdi. Müdür Doç. Dr. Terzi bu amaçla Terme Meslek Yüksekokulu olarak bu tür etkinliklere önem verdiklerini ve her zaman destek olacaklarını belirterek öğrencilerin iş yeri eğitimi ile bu yöndeki uygulamalı eğitime geçme çalışmalarının önemine vurgu yaptı.

X
Secure Login

This login is SSL protected