Ruha Dokunan Sevda Şarkıları
19 Nisan 2018, Perşembe - 13:03
Güncelleme: 21 Nisan 2018, Cumartesi - 20:53

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı tarafından organize edilen “Türk Müziği Sevda Şarkıları Konseri” sanat müziği tutkunlarına müzik şöleni yaşattı.

Ülkemiz için canlarını feda eden şehitlerimizin aziz hatırası adına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından başlayan konser izleyenleri mest etti.

Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Korosunun sahne aldığı ve Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yakup Alper Varış’ın hazırlayıp yönettiği konser, müzikseverleri OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde buluşturdu.

Sanat müziği ziyafetinin yaşandığı konsere; Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nalan Kızıltan, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mediha Mangır, akademik ve idari personel, Öğrenci Konseyi Başkanı Muhsin Oğul ve öğrenciler ile Türk sanat müziğine gönül veren farklı kuşaklardan Samsunlular katıldı.

Konserde müzik öğretmenleri adayları; rast, hicaz, segâh, muhayyer kürdi, nihavent ve hüzzam makamında eserlerden oluşan repertuvarlarıyla izleyicilerin karşısına çıktı. Türk sanat müziğinde klasikleşmiş birbirinden özel ve değerli şarkıların koro ve solo olarak icra edildiği konserde koronun titiz ve özverili çalışmaları ile ortaya koyduğu performans yoğun ilgiyle karşılanırken dinleyicilerin zaman zaman şarkılara eşlik etmesi, keyifli ve renkli görüntüler ortaya çıkardı. Seçkilerinde yer alan sanat müziğinin unutulmaz ve kalplere işleyen parçalarını heyecan ve coşkuyla seslendiren koro, dinleyicilerin takdirini kazanarak büyük alkış aldı.

Konserin bitiminde Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, koro şefi Doç. Dr. Yakup Alper Varış’a performansından ötürü çiçek takdiminde bulunurken sesleri ve enstrümanlarıyla gönüllere dokunan koro ve ekibe ise şükranlarını sundu.