OMÜ’de Turizm Haftası Etkinlikleri Yöresel Yemek Yarışmasıyla Başladı
17 Nisan 2018, Salı - 10:30
Güncelleme: 17 Nisan 2018, Salı - 22:20

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Turizm Fakültesinde 15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında “Yöresel Yemek Yarışması” düzenlendi.

Etkinliğe AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Turizm Fakültesi ile yapımı devam eden İşletme Fakültesinin bağışçıları iş adamları Kaya Aşçı ve Akif Arslan, ilçe protokolü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Turizm Fakültesinde düzenlenen yemek yarışmasına katılan 39 yarışmacı tarafından yapılan birbirinden güzel yemekler, Karadenizli  Aşçılar ve Turizm Birliği üyeleri tarafından oluşturulan jüri tarafından değerlendirildi. Yapılan değerlendirme sonucunda Nuran Güngör isimli yarışmacı birinci seçilirken, ikinciliği Asuman Beyazpınar ve üçüncülüğü de Nurcihan Güneşdoğdu elde etti.

“Amaç Türk mutfak kültürünün gelişmesine katkı”

Turizm Fakültesinin çalışmaları hakkında bilgi veren Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Aydın yaptığı konuşmada Türk mutfak kültürünün gelişmesine katkı sağlamak, geleneklerini yaşatmak amacıyla Bafra Belediyesinin katkılarıyla yemek yarışması düzenlediklerini söyledi.

Etkinlikte söz alan iş adamı Kaya Aşçı da “Geleceğimizi şekillendiren, yarınlarımızın teminatı gençlerimizin eğitilmesini, ülkemizin bekası açısından çok önemli buluyoruz. Bu anlayışla holding olarak yapmış olduğumuz Şevket Aşçı Turizm Fakültesinde sizlerle Turizm Haftası’nda bir arada olmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Zihni Şahin de “Bafra, tarihî ve kültürel değerleriyle cennetten bir köşe. Kentimizi, yaptığımız çalışmalarla istediğimiz noktaya hep beraber taşıyacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

“Turizm sadece ekonomik boyutu olan bir sektör değil”

OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Vedat Ceyhan da “Turizme ekonomik açıdan değil de başka bir açıdan baktığınız için teşekkür ediyorum. Turizm Türkiye’ye sadece milyon dolarlar kazandıran bir sektör değil. Sahip olduğumuz değerlerin farkına varabilmeyi sağlayan, kültürlerin diyalog içerisine girmesine fırsat veren, iletişimimizi arttıran, aynı zamanda insan olarak gelişmemizin önünü açan bir sektör. Değerli gençler, öğrenciler, turizm gerçekten zor bir meslek. Zor bir mesleği seçtiğiniz için sizi de tebrik ediyorum.” sözlerine yer verdi.

“Samsun olarak turizmden payımıza düşeni almalıyız”

Son olarak konuşan AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ise “Biz Samsun olarak bacasız sanayi olan turizmden payımıza düşenin en iyisini almak zorundayız. Burada bizlere çok büyük vazifeler düşüyor. Bir araya gelelim, Bafra’yı konuşalım, Samsun’u konuşalım.” dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Zihni Şahin, yarışmaya katılan 39 yarışmacıya teşekkür belgesi verdi.

Etkinlik, misafir koleksiyoner Hatice Çiçeksever’in “Mendil ve Kaşık” ve “Fotoğraflarla Bafra” sergisinin gezilmesiyle son buldu.