OMÜSEM’de Origami Eğitici Eğitimi Başladı
16 Nisan 2018, Pazartesi - 14:25
Güncelleme: 17 Nisan 2018, Salı - 22:50

“Origami Eğitici Eğitimi Sertifika Programı”; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) Eğitim Salonu'nda Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Zuhal Ünan'ın eğitmenliğinde başladı.

40 saat sürecek programa katılan okul öncesi, teknoloji tasarım, matematik, sınıf öğretmenleri ve lisans öğrencileri program süresince; origaminin temel prensipleri, ilkeleri ve uygulamaları ile origamiyi eğitimde doğru kullanmayı öğrenecek.

Sertifika programı kapsamında ayrıca; origaminin tarihçesi, origami ile öğrenme ve öğretme, origami ve öğrenme modelleri, etkin öğrenme, iş birlikli öğrenme, yaratıcı öğrenme, aktif öğrenme, proje tabanlı öğrenme, beyin temelli öğrenme, problem çözme, origami ile kazandırılabilecek beceriler, davranışsal kazançlar, psiko-motor gelişim kazançları, sosyal ve duygusal kazançlar, dil gelişimi kazançları, origaminin eğitimde kullanımı, okul öncesi eğitiminde, sınıf öğretmenliği eğitiminde, fen bilgisi eğitiminde, matematik eğitiminde, teknoloji ve tasarım derslerinde ve sosyal bilgiler eğitiminde origami konuları anlatılacak.

Eğitim programının sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara sertifika verilecek.