Öğretim Üyelerinden 43. Yıla Özel Karma Sergi
13 Nisan 2018, Cuma - 21:52
Güncelleme: 11 Haziran 2018, Pazartesi - 10:20

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) öğretim üyelerinin eserlerinin yer aldığı "43. Yıl Karma Sergi”si sanatseverlerle buluştu.

Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesindeki sanat galerisinde açılan sergi, 20 öğretim üyesinin eserlerinden oluşuyor. Kendilerine özgü üslupları ve farklı sanat disiplinlerini kullanarak yetenek ve tecrübelerini gözler önüne seren öğretim üyelerinin eserleri beğeniyle karşılandı.

Sergi serisi devam edecek

Açılış öncesi Fakültenin ileriye dönük etkinlik ve projeleri hakkında bilgi veren Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker "Deri, seramik, cam, grafik tasarımı, yağlı boya gibi çalışmalardan oluşan sergimizi açıyoruz. Bu serginin devamında Fakültemizin çeşitli etkinlikleri olacak. 10 Mayıs'ta Bolu'da karma sergi açacağız. Nisan ve Mayıs ayında mezuniyet sergilerimiz olacak. Fakültemiz Seramik Cam Bölümü ve KOSGEB ortaklığı ile Avrupa'dan seramik ve cam sanatçılarını ağırlayacağız. 3 günlük bir etkinlik sonunda yine bir sergimiz olacak.” şeklinde konuştu.

Ardından söz alan OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Memduh Erkin de sanat ve sanatçılığa dair izlenimlerini kısaca paylaşırken emeği olan öğretim üyelerine şükranlarını sundu. Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı.

Sergideki eserleri inceleyen sanatseverler eser sahibi akademisyenlerle de sohbet imkânı buldu.

Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi'nde açılan 43. Yıl Karma Sergi’si 20 Nisan’a kadar açık kalacak.